ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първият в света автомат за списания Meganews с функция печат по поръчка

Първият в света автомат за списания Meganews с функция печат по поръчка

Сряда, 24 Юли 2013 ( прочетена 1550 пъти)


Автоматът Meganews на компанията Ricoh предлага на издателите съвършено нов метод за разпространение на вестници и списания.

Meganews

На 19 юли в Швеция заработи прототип на първия в света автомат за списания, в основата на който са използвани печатни системи на Ricoh. Спецификациите на машината практически не се отличават от тези на Ricoh Pro C751s. Автоматът има постоянна връзка с интернет и при необходимост може да разпечата над 200 списания.

„След предварителното заплащане, на машината са нужни едва около две минути, след което ще можете да вземете свежо отпечатаното издание в ръце“ - отбелязват представители на компанията. - „Новата машина съкращава разходите, необходими на издателите за дистрибуция и логистика, освен това методът е доста по-екологичен...“

„Когато изберете списание, взимайки го от автомата, ще получите точно копие на това, което ще намерите и в магазините, разлика може да има само в хартията. Освен това интерес представлява и възможността да отпечатате вече архивен брой, който се е изчерпал в магазините.“

Инициаторите на проекта планират да увеличат броя на точките, в които ще бъдат поставяни тестовите машини. Най-вероятно това ще бъдат места с добра посещаемост като супермаркети или летища.

Идеята за създаване на подобен автомат принадлежи на шведския журналист Lars Adaktusson и на брат му Hans, а произлиза от компанията Meganews Sweden. Печатните машини са на компанията Ricoh, програмното обезпечение е разработила компанията Sweco.

Главно преимущество на шведския автомат се явява неговата екологичност. Вредата, която той нанася на околната среда, е с около 60% по-малка от тази, която би нанесло стандартното отпечатване и дистрибуция.

В Швеция около 40% от отпечатаната продукция остава неизползвана, което налага нейната повторна обработка. Това е и причината поради която възможностите на автомата вече са заинтересували някои големи издателства, като Bonnier Tidskrifter, Aller Media, Albinson & Sjöberg, LRF Media, IDG, Talentum и Medströms.

Източник: blog.solopress.com
Преведе: Радина Дойнова
 
За вестниците и списанията по поръчка на Meganews можете да прочетете и видите видео в материал от май месец тази година, който публикувахме в Printguide тук.  Преди няколко години бяхме писали и за Espresso Book Machine, която произвежда книги по заявка.print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн

Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама