ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първият глобален доклад на drupa анализира печатния и медийния сектор в глобален мащаб

Първият глобален доклад на drupa анализира печатния и медийния сектор в глобален мащаб

Неделя, 23 Февруари 2014 ( прочетена 1983 пъти)


Според него в световен план инвестициите в печатната индустрия ще нараснат през следващите 12 месеца, защото доверието в сектора се завръща.

печатната индустрия drupa

 

drupa ще публикува серии доклади под заглавията drupa Global Trends (глобални тенденции) и drupa Global Insights (глобални прозрения). Те за пръв път ще изследват тенденциите и основните промени в международния печатен и медиен сектор както на глобално, така и на регионално ниво. Резултатите са базирани на отговорите, дадени от представителна група, която се състои от водещи ръководители на печатници, доставчици и потребители на печатна продукция, набрани най-вече от базата данни с изложители и посетители на drupa 2012.

Messe Düsseldorf, като организатор на drupа, е наела две независими компании за консултации и маркетингови изследвания - Printfuture (Великобритания) и (Швейцария), които да подготвят двете серии доклади. Първият доклад от серията Wissler & Partnerdrupa Global Trends вече е публикуван.
Въпреки отчетените значителни регионални вариации, докладът drupa Global Trends отчита известен брой критични и понякога изненадващи, тенденции, които са общи за всички икономически региони и сегменти на печатния бизнес (издателска дейност, опаковки и рекламни материали). Както може да се очаква, според доклада, структурната трансформация в печатната индустрия продължава, разходите се увеличават, цените на продукцията намаляват и маржовете се свиват. Въпреки това, има три важни открития, които са по-значими за изследването:

  1. Има ясни индикации, че икономическите условия се подобряват.

В резултата на това в глобален мащаб печатната индустрия планира увеличаване на инвестициите в идващите 12 месеца. Увеличаване на ефективността и развитие на нови услуги са в основата на планираните инвестиции в индустриалните държави. Северна Америка е водач в това отношение с планирано закупуване на оборудване и големи трансформации с високо ниво на инвестиции в печатни технологии, IT и нови услуги. В развиващите се страни основният двигател е увеличеното търсене.

  1. Печатната индустрия е в процес на преминаване от бизнес, базиран на продукта към такъв, базиран на услугата.

Потребността от нови решение и бизнес модели, които по-добре отговарят на нуждите на клиентите е ясно забележима.

  1. Както може да се очаква, дигиталният печат играе все по-голяма роля в технологичния микс.

Сред доставчиците на печатни услуги, 65% произвеждат с помощта както на конвенционални, така и на цифрови технологии, а една трета от производителите на рекламни материали вече получават една четвърт или по-голяма част от оборота си от дигитален печат. Но конвенционалният печат (най-вече листовият офсет) продължава да е важна опора за печатния сектор. 29% от планираните инвестиции на всички печатници са за листов офсетов печат.

„Благодарение на тези две серии доклади, drupa ще може да предложи първокласна, представителна пазарна информация, която ще позволи на играчите на пазара – доставчици на печатни услуги, доставчици на техника и консумативи и купувачи на печатна продукция, да вземат по-добри стратегически решения. В допълнение, докладите позволяват разликите между основните икономически региони в света да бъда анализирани. Накрая, изводите ще бъдат използвани, за да подобрят допълнително позиционирането на drupa,” каза Werner M. Dornscheidt, президент и изпълнителен директор на Messe Düsseldorf.

Първият доклад Global Trends съдържа първоначална оценка на глобалното състояние на печатната индустрия. За да може да проследи развитието на тенденциите в бъдеще, проучването ще се повтаря през всяко тримесечие на годината. Едновременно с това, drupa ще публикува серия доклади Global Insight, които ще предложат детайлни анализи на специфични теми, свързани с индустрията. „Ефектът на интернет върху печата” ще даде начало на сериите през юни тази година. Задачата му е да покаже ефектите на интернет и електронната търговия, както и дигиталния маркетинг върху света на печата и да илюстрира как бъдещите стратегии и бизнес модели трябва да се адаптират към тях.

В проучването участват 2500 ръководни кадри от целия свят (119 държави), които са отговорили на обширен въпросник. Голямата част от тях (58%) са от компании, доставчици на печатни услуги, следващи по брой са доставчиците (21%) и потребителите на печатна продукция (21%).

Можете да видите извлечение от доклада на този адрес. Пълната версия на доклада на английски в PDF формат се предлага от Messe Düsseldorf срещу 249 евро тук.

Източник: Пресинформация на drupa
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама