ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първият дигитално отпечатан вестник в света разчита на системи от Muller Martini

Първият дигитално отпечатан вестник в света разчита на системи от Muller Martini

Вторник, 3 Февруари 2015 ( прочетена 1625 пъти)


Mengis Druck AG, компания, базирана във Висп в швейцарския кантон Вале, поставя крайъгълен камък в графичната индустрия като инсталира първата цифрова печатна машина за вестници в света.

дигитално отпечатан вестник Muller Martini

 

Вестник Walliser Bote, основното издание на Mengis, ще се печата цифрово от юли и ще бъде довършвано с помощта на AlphaLiner от Muller Martini. „Дигиталният печат и потенциалните му приложения“ е заглавието на дипломната работа, написана от Nicolas Mengis в Техническия колеж на графичната индустрия в Базел през 1997. Трудът по-късно се е превърнал в основа за издаване на книга. Осемнадесет години по-късно, той е председател на борда на директорите на Mengis Group.

През юли Walliser Bote, който се печата шест пъти седмично в тираж 22000 копия, ще стане първият всекидневник в света, печатан на цветна мастиленоструйна печатна машина HP T400. Новата ролна цифрова печатна машина ще замени стара ролна офсетова печатна машина през лятото. На нея ще се печатат и рекламни материали.

AlphaLiner – изгоден и компактен

Alois Hochstrasser, директор на маркетинга на Muller Martini нарече системата „Флагманския проект,“ както Marketing, на малко празненство, посветено на подписването на договорите за доставка в Mengis. Новите придобивки на Mengis включват още система за сгъване от manroland и решения за довършване от Muller Martini в допълнение към HP T400. Основата на решението на Muller Martini е системата за влагане AlphaLiner. Тя включва модул за подаване на основната тетрадка на вестника, както и два модула за влагане на допълнителни материали, мастиленоструен модул за печат на адреси, компенсаторен стакер PrintStack, система за връзване на вестниците и система за контрол на происводството.

Martin Seematter, управител на Mengis Druck AG, обясни основни предимства на решенията на Muller Martini: „Първо, съотношението цена-производителност на AlphaLiner е оптимално. Второ, системата е много компактна, което е важно, защото пространството е ограничено. И трето, за разлика от предишните решения, които сме имали, можем да контролираме компенсаторния стакер PrintStack. Това е изключително полезно за нас от гледна точка на разпространението и вложките, предназначени за различни райони.“

Източник: пресинформация на Muller Martini
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd

Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама