ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първият принтер на Mutoh с бели мастила

Първият принтер на Mutoh с бели мастила

Понеделник, 16 Декември 2013 ( прочетена 1525 пъти)


Хибридният VJ-1617H е първият принтер на Mutoh за печат върху роли и плоскости, оборудван за печат с бяло мастило.

Mutoh ValueJet 1617H

Хибридния принтер Mutoh ValueJet 1617H осигурява висококачествен печат на широк спектър от ролни и твърди медии, като ABS, плоскости тип алуминиеви сандвичи, картон, самозалепващи медии с и без PVC, PE, PET, PMMA, PP, PVC пенокартон, рециклируеми материали на базата на влакна, хартия, полиестер без покритие, Tyvek без покритие и др.

Mutoh ValueJet 1617H е проектиран както за стартиращи, така и за утвърдени печатни студия и печатници, които имат нужда от краткосрочно производството на ролни отпечатъци или печат на плоскости с качество за гледане от близки дистанции.

Основни характеристики:
• 64 "(1625 mm), печат върху твърди и ролни материали
• CMYK + бяло мастила с възобновяем ресурс
• Печат върху широка гама от материали без покритие
• Широко гама от цветове и отлична трайност на изображението
• Надежден висококачествен печат с технологията на Mutoh - i² Intelligent Interweaving

Последно поколение 1440 DPI Piezo печатни глави
Принтерът ValueJet 1617H включва последно поколение пиезо глави с променлив размер на капката. Тази глава с 1440-дюзи (8 реда по 180 дюзи) включва четири секции, всяка разделена на по два реда дюзи и общо с 360 дюзи за всеки цвят. Тъй като всички цветови секции са обединени в една глава, вече не са необходими времеотнемащи процедури за калибриране и напасване глава към глава.

Мастила Mutoh MP11
Мастилата на Mutoh MP11 за ValueJet 1617H осигуряват високо качество на разпечатките на широк кръг от екологично чисти медии без покритие и на ниска цена. Уникална характеристика на тези мастила е, че те позволяват печат както върху ролни, така и твърди материали. MP11 CMYK (950 мл) + бял (500 мл) мастилата не са базирани на нефтопродукти. Основният носител, съдържащ 50% на мастилото, се получава от царевица. Фиксирането и сушенето на мастилата става при нормални температури. UV трайността на мастилата на открито е до три години.

Производителност
Принтерът Mutoh ValueJet-1617H Hybrid предлага широка гама от режими и скорости на печат. По-долу са изброени най-популярните от тях (за конфигурация при 4-цветен печат).

  • 720x1080 dpi: 6.8 м²/ч
  • 720x720 dpi: 8.7 м²/ч
  • 720x540 dpi: 10.0 м²/ч


Максимизиране на печалбата с технологията за печат от Mutoh - Intelligent Interweaving (i²)
Mutoh ValueJet 1617H включва всепризнатата Intelligent Interweaving (i²) технология на печат, която позволява драстично намаление или дори пълно премахване на типичните трудности, присъщи на традиционния цифров мастиленоструен печат. Например хоризонтални ивици от запушени дюзи, ивици от разминаване на стъпката и видимите ефекти от разливане на неизсъхналото мастило.
Едно от най-големите предимства на тази патентована технология за печат е, че предлага предвидимо и повторяемо качество на продукцията, което води до безпрецедентно ниво на потребителски комфорт за оператора на принтера. Потребителите на ValueJet 1617H, ще бъдат в състояние да печатат с идеално качество на изображенията, всеки път и в най-кратки срокове..Ролни & твърди медии
Върху предната и задна маси могат да се поставят твърди материали с дебелина до 15 мм и с максимално тегло до 15 кг. Дебелината на медията се измерва по електронен път и височината на главата се регулира автоматично. За механизираното навиване на ролни медии, ValueJet 1617H може да бъде оборудван със система за навиване с опън на медии на ролки до 30 кг. Преминаването от режим за печат на плоскости към ролка или обратното отнема само минута.

Система за сушене на медиите на пълната ширина от 162 см
Отпечатъците са сухи, още когато те излизат от ValueJet 1617H, благодарение на интегрираната по цялата широчина 64" въздушен „нож“ за сушене на медиите. Въздушният „нож“ моментално загрява отгоре медиите, като позволява бързо изсъхване както на ролни медии, така и на плоскости. Типичната температура на повърхността на медиите (50° С или по-ниска) дава възможност за съвместимост с широк набор от материали.

Опция Спектрофотометър
Моделът ValueJet 1617H може да бъде оборудван с допълнителен SpectroVue VM-10 спектрофотометър. Директно монтиран към печатащата глава или каретата на принтера. Спектрофотометърът VM-10 позволява мониторинг на дрифт на цвета с течение на времето, от поръчка до поръчка или дори в рамките на една голяма поръчка. VM-10 може да се използва за изграждане на цветни ICC профили и линеаризация в комбинация с подходящ софтуер.

Допълнителна информация и спецификации може да намерите тук

Източник: Адкомprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама