ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първият семинар на Багра за годината стартира успешно

Първият семинар на Багра за годината стартира успешно

Сряда, 22 Март 2006 ( прочетена 2047 пъти)


На 17 и 18 март 2006 година в хотелски комплекс и SPA-център “Хисар” в град Хисар се проведе организирния от “Багра” ЕООД семинар на тема: “Прилагане на добрите практики в управлението на печатния процес за задоволяване на очакванията на клиента”.

Основни партньори в семинара бяха водещите в полиграфическия бранш доставчици на полиграфическа техника и материали от Heidelberg България, Sun Chemical и Литомат, Европапир България, GretagMаcBeth и Apple Center България.

Презентации изнесоха г-н Даниел Рихтер – консултант за клиенти от Европапир Австрия, г-жа Радослава Господинова от Литомат ЕАД – основен представител на Sun Chemical за България, г-н Вернер Гиза – съветник на клиенти за Югоизточна Европа от Хайделберг Германия, г-н Денис Александров – инженер консултант за клиенти от GretagMаcBeth Русия, г-н Димитър Димитров – мениджър отдел предпечат в Багра ЕООД.

Изключително опитните лектори чрез увлекателни презентации успяха да представят печатния процес като система за управление на взаимосвързани елементи каквито са хартиите, мастилата, полиграфическите машини и съответно използваната технология за управление на цветовете. Бяха формулирани реални виждания у клиентите на печатницата за очакваните резултати при печат. Четирите основни презентации акцентираха вниманието на участниците върху:

  • свойствата и характеристиките на хартиите и мастилата за достигане на качество и скорост на печат;
  • различните категории мастила и хартии;
  • взаимодействие между хартиите, мастилата и използваната технология;
  • особеностите при възприемането на цветовете, в зависимост от константите на процеса – материали, технология, особеностите на хартията за отразяване на светлината, пигмента на мастилата, условията и средата на наблюдение;
  • оптималните условия на работа при избора на определени хартии, мастила и технологии за обработка;
  • производителност на мастилата; работоспособност на хартиите;
  • полиграфически машини и технология за управление на цветовете;
  • стандартите и добрите практики в бранша;
  • тенденциите на развитие на европейския пазар.

През втория ден от семинара беше проведена демонстрация на системата за управление на печатния процес в Багра ЕООД. Огромен интерес предизвика процеса на изграждане на ICC профили в печатницата и тяхното прилагане на практика.

Основни участници в семинара бяха управители, главни редактори, производствени директори и специалисти по предпечат от водещи издателски къщи, рекламни агенции и компании в областта на услугите в България, сред които: Атика Медия България, Космо България Мобайл, ИК “БАРД”, Студио Продукции Нова, Санома Блясък България, ИК “Булвест”, ИК “Абагар”, ИК “Рата”, сп. Brava Casa, сп. Полиграфия, Lowe Swing Communications, Grey International и други.

Всички участниците в семинара изразиха задоволство от организирането на подобен род инициатива – изцяло нова за полиграфическия бранш в България, както и удовлетворение от осъществения обмен на знания и професионален опит с водещи специалисти в бранша. Категорично бе и мнението, че семинара ще допринесе за развитието на отношения на доверие и професионализъм в работата с клиентите на полиграфически продукти.

Пожеланията на всички участващи бяха в дългосрочен план семинарът да се утвърди като форум за обмен на информация за новостите в полиграфическия сектор.
print   отпечатай

Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сътрудник продажби с административни фун...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Технически асистент
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама