ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първи голям производител на офсетови машини обяви, че е пред банкрут

Първи голям производител на офсетови машини обяви, че е пред банкрут

Вторник, 18 Януари 2011 ( прочетена 3382 пъти)


Спадът в продажбите на офсетови печатни машини взе своята най-значима жертва досега.

Докато няколко фирми за довършителна техника и доставчици на резервни части фалираха впоследствие на кризата през 2008 г., то Шинохара е най-видният производител на печатни машини, който поиска защита от фалит.

На 11 Януари, с дългове от над 70 млн. евро и продажби от 20 млн. евро през 2010, Shinohara Co. Ltd. поиска да бъде „спасена” от правителството на Япония . Продажбите на фирмата спаднаха драстично през изминалата фискална година от 45 през 2009 на 20 млн. евро през 2010.

Шинохара имат завидно минало в производството на печатни машини. Фирмата е основана през 1919, но чак през 1948 се пренасочва към производството на печатна техника. Днешната пазарна ниша на компанията е при листовите офсетови машини от средния формат. Основните им пазари са Япония, САЩ и определени страни в Европа.

Според президента Микио Шинохара компанията продължава да произвежда, продава и поддържа своите обичайни продукти. Той обещава, че „ще се направи всичко необходимо в името на възкресяването на компанията”. Въпреки това преструктурирането е наизбежно и е вероятно да доведе до продажба на някои активи. Пазарната ниша, в която е компанията е с много голяма конкуренция с няколко големи играчи и няколко нови фирми от Китай.

Въпреки че, бихме могли да обвиним финансовата криза до упадъка на Шинохара, истинската скрита причина е в структурната промяна в графичната индустрия. Докато обемите на продукцията намаляват в борбата с електронните медии, офсетовият печат губи пазарен дял от конкурентния дигитален печат. Въпреки че, това е постепенен процес, скорошните разработки на високоскоростен inkjet печат ускориха тази тенденция. В условията на свиващ се пазарен дял, офсетовите машини стават все по-добри, но като резултат са необходими по-малко печатни машини.

Текста написа: Иван Иванов
Източник: infotrends.com

Реклама:
Обяви за печатни машини, полиграфическо оборудване, принтери, мастила, хартии и картони, консумативи, машини втора употреба др. - Printstock.info

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама