ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първи резултати за KBA след преструктурирането

Първи резултати за KBA след преструктурирането

Сряда, 13 Май 2015 ( прочетена 1747 пъти)


Компанията отчита скок на приетите поръчки за листови и специални преси, групата планира отделяне на някои от дейностите си в автономни бизнес звена.

резултати за KBA след преструктурирането

 

Президентът и изпълнителен директор Claus Bolza-Schünemann каза, че е било „изключително приятно“ да постигне резултат, противоположен на тенденцията към спад при поръчките в индустрията – заявените листови и специални печатни отбелязват ръст от над 30%. Резултатите на групата за трите месеца до 31-и март, са разнопосочни.

Въпреки че ръстът на приетите поръчки е 27% до 306.7 милиона евро, продажбите на групата са намалели с 16.9% до 177,3 милиона. Загубите преди облагане с данъци са нараснали от 12.1 до 17.7 милиона евро. И двата показателя са по-лоши от зададените цели. Въпреки това, KBA обикновено генерира повече от половината си продажби през втората половина на годината, заяви Bolza-Schünemann и добави, че продажби на стойност един милиард евро за цялата година са „реалистични“.

Програмата за намаляване на разходите и преструктуриране е в „напреднала фаза и ръководството очаква компанията да постигне печалба от 2% преди данъците за цялата година. За пръв път тази година KBA представи резултатите си под формата на три отделни сегмента: листови решение, цифрови и ролни решения и специални решения – те ще бъдат отделени като автономни бизнес дивизии от компанията.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама