ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първи тестове на нова седемцветна система

Първи тестове на нова седемцветна система

Вторник, 6 Октомври 2015 ( прочетена 1325 пъти)


Разработката на дигиталната система за флексопечат Revo включва осем партньора: производителя на печатни машини Bobst, системи за цветоотделяне и производство на форми на Esko, форми DuPont, мастила от Flint Group, анилоксови валове от Apex, системи за контрол на качеството на AVT и UPM Raflatac материали за печат.

Първи тестове на нова седемцветна система

 

Мястото на предварителните тестове на седемцветната система, описана като „революция във флексографията“ е завода за производство на етикети на Adare във Великобритания. Adare са провели полеви тестове на системата с разширена цветова гама, която печат с CMYK, оранжево, зелено и Reflex Blue или виолетово.

„Резултата е революция в нашата индустрия. Няма нужда от допълнителни цветове, можем да печатаме стабилни цветове по CMYK и толкова Pantone цветове, колкото искате – които и да са,“ заяви президента на продуктите за печат на тясна и средна рола на Bobst Federico D’Annunzio. Daragh Whelan, технически директор на Adare Advantage, дивизията на Adare Group за етикети и опаковки, каза: „Този тип печат съществува от 20 години, просто инструментите, до които имаме достъп, се промениха. Сега се обединихме като екип и накарахме нещата да се случат.“

Заводът на Adare произвежда флексо опаковки и етикети за хранителни и козметични продукти. Adare изпозлва Revo система на печатна машина Bobst M6 Excellence.
На Labelexpo Bobst показаха целия процес по производство на флексоклишетата. Според производителя цифровата флексографска технология съперничи на дигиталния печат по отношение на гъвкавостта и печата на къси тиражи, но предлага по-изгодна цена на отпечатъка.

Bobst демонстрира как флексо печатните машини M4 и M6 UV могат да превключват между поръчките в движение, докато все още са в тираж, дори при поръчки, които преминават от цветове по Pantone към CMYK. „Система с цифрова камера заменя очите и пръстите оператора,“ каза D’Annunzio. Според Bobst „нон стоп дигиталната флексографска система“ може да постигне 95% непрекъсната работа.

Източник: foodnewsinternational.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Търговец текстил
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама