ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Работете в три измерения в Illustrator с Enfold 3D SX

Работете в три измерения в Illustrator с Enfold 3D SX

Неделя, 4 Декември 2011 ( прочетена 2210 пъти)


Продуктът на Strata, Enfold 3D SX, е плъгин за създаване на триизмерни модели на опаковки в работната среда на Adobe Illustrator.

Enfold 3D SX

Enfold 3D SXStrata Enfold 3D CX позволява превръщане на двуизмерни проекти в сгънати триизмерни дизайни директно в среда на Illustrator. Достатъчно е потребителя да определи ножовете на щанцата и местата на сгъване. Този процес е подобен на добавяне на водещи линии. На основата на тази информация Enfold 3D създава триизмерен модел за преглед или експорт в 3D софтуер като Design 3D или Photoshop Extended за добавяне на светлинни ефекти и сенки и допълнителна обработка.

Със Strata Enfold 3D CX работата с триизмерни модели става директно в Adobe Illustrator. Enfold позволява на потребителите да определят зоните, които ще бъдат отпечатани, отрязани, биговани и сгънати. Софтуерът създава триизмерен модел на дизайна, който се обновява в реално време чрез панела Enfold 3D View. Плъгинът позволява използване на растерна и векторна информация, за създаване на поздравителни картички, кутии, опаковки, инсталации за търговски обекти и много други.

Strata Enfold 3D CX цели да разреши най-разпространените проблеми, свързани с подобни проекти. Целият процес става по-лесен и интуитивен чрез автоматизирането на сложните задачи. Сред най-важните възможности на софтуера е възможността му да разпределя графичните елементи така, че да съвпаднат след сгъването на продукта. Той дори позволява избор на страни от продукта в 3D режим и промяна на ориентацията им.

Според Strata, Enfold премахва нуждата от налучкване или създаване на физически копия, което отнема много време. Според тях, дизайн, направен чрез Adobe Illustrator и Strata Enfold ще е годен за печат без допълнителни проби. Създадените триизмерни модели могат да се използват и за създаване на рекламни материали за продукта. Цената на Enfold 3D SX, обявена на сайта на производителя, е 695 американски долара.

Източник: strata.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на тясноформатна дигитална печа...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама