ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Работната група Ghent празнува 25 години PDF

Работната група Ghent празнува 25 години PDF

Вторник, 26 Юни 2018 ( прочетена 958 пъти)


Работната група покани глобалните печатна, опаковъчна и издателска индустрия да почете 25 години PDF – четвърт век технически иновации, отделеност и сътрудничество.

Работната група Ghent

 

Създаденият преди 25 години, с цел да подобри офисната комуникация PDF промени глобалното възприятие за работа с файлове. Развитието му премина през много стъпки, но всички ключови играчи в развитието му имат основание да се гордеят.

Началото
След семинара Seybold през 1998, е публикуван документът „PDF за предпечат“. В него е обяснено развитието на първия PDF/X, който получава ISO сертификация. В документа е и визията за PDF/X-Plus спецификациите, разработени от Ghent (PDF) Workgroup (GWG). Те добавят липсващите критерии за техническо качество за основните печатни процеси и продукти. Тези спецификации намират широк прием в Европа.
Работната група Ghent успя да създаде уникална връзка между крайните потребители (представени от асоциациите на индустрията), партньорите на индустрията и доставчиците и разработчици на софтуер. Съвместната им дейност създаде практики, които добавят стойност в различни пазарни сегменти.

Предимствата днес
С помощта на спецификациите на GWG потребителите могат да формализират PDF/X стандартите. Спецификациите на GWG сега са признати референции в областта на печата и опаковките. Уникалните комбинации от членове на GWG с опит в различни индустрии, които работят заедно, внася опит от всички области и гарантира качествени резултати.

Бъдещето на PDF
Форматът PDF/X и многото съвместими решения за работен поток вече са стандарт в индустрията. Актуалните пазарни тенденции имат фундаментална потребност от прилагане на добри практики – дизайнери на свободна практика, къси тиражи, съкратен цикъл на излизане на пазара и употребата на опаковките в маркетинга означават по-силна потребност от ръководство и стандартизация. Компаниите нямат времето да разработват и изследват за добри практики и решения. GWG работи върху добри практики и ефективни решения, които да отговорят на потребността от развитие на пазара – като хибриден печат (конвенционален и дигитален). Инструментите и образователните документи на GWG са безплатни за сваляне на www.gwg.org.

Източник: www.gwg.org
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама