ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Рафинирайте текста с тези три скрипта за InDesign Scripts

Рафинирайте текста с тези три скрипта за InDesign Scripts

Вторник, 28 Март 2017 ( прочетена 1146 пъти)


Dan Rodney е дизайнер и сертифициран инструктор на Adobe. Той е автор на няколко скрипта за InDesign, които могат да ви спестят време и да направят оформлението на текста по-лесно и бързо.

Кавички към прим и секънд

 

Кавички към прим и секънд
Едно от многото предизвикателства когато настройвате текста е да използвате правилните символи за апострофи, кавички и прим и секонд (за означаване на секунди и минути, футове и инчове). Този процес обикновено започва с проверка дали кавичките и апострофите използват типографските кавички. Някои хора използват Find/Change за това, но резултатът често е, че символите използвани за маркиране на мерни единици също се превръщат в типографски кавички. Решението на това обикновено е коригиране на текста и ръчна корекция, което е бавно и досадно.

Скриптът Quotes to Foot & Inch Marks прави този процес лесен. Той премахва потребността от много действия на търсене и подменяне и върши работата с едно двойно цъкане с мишката. Достатъчно е да изберете текста, който съдържа кавичките, които искате да бъдат заменени и цъкнете два пъти. Вече имате прим и секънд. Решението е елегантно и лесно и, също така, безплатно.

 

Правилно изписване на дробите

Правилно изписване на дробите
Ако работите с текст с много дроби и шрифтове, които нямат вградените символи, от които се нуждаете, този скрипт ще направи живота ви много по-лесен. Proper Fraction Pro работи с всякакви шрифтове и може да форматира всички дроби в документ, глава или селекция само за секунди. Просто изберете дроб, например 2/16, цъкнете два пъти на скрипта и резултатът е правилно разположена диагонална дроб. Proper Fraction Pro може да може да прилага OpenType форматиране директно към дробите, което предотвратява грешки, например форматиране на цели числа като дроби. Ако не използвате OpenType шрифтове, също няма проблем. Proper Fraction Pro ще генерира чудесни дроби и от TrueType или PostScript Type 1 шрифтове.

Proper Fraction има Lite версия, безплатна за сваляне и Proper Fraction 2 Pro ($70) за професионални потребители, с повече възможност за контрол.

 

Widow Fixer

Widow Fixer
Един от бичовете на оформлението на текст са досадните вдовици или много късите редове, които се появяват на края на абзац. InDesign не предлага лесен начин за прибиране на тези кратки думи на реда, към който принадлежат. Нискотехнологичното решение е, което повечето хора използват (с различни специални символи) изисква много време и води до проблеми при промяна на текста.

Widow Fixer е лесен начин за коригиране на вдовиците в целия документ. Той използва GREP стилове, за да комуникира на InDesign да избягва пренасяне на последния интервал в параграфа, така че двете думи да останат заедно. Просто трябва да изберете кои параграфни стилове искате да коригирате о Widow Fixer върши останалото. Цената му е 9.99$.

Източник: creativepro.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама