ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Революционна технология в широкоформатния печат от рола на рола от Canon

Революционна технология в широкоформатния печат от рола на рола от Canon

Сряда, 28 Септември 2016 ( прочетена 985 пъти)


Canon представи нова печатна технология, наречена UVgel. Тя скоро ще бъде внедрена в новите принтери за печат от рола на рола, които ще предложат „безпрецедентно съчетание от производителност, качество на печат, потенциални приложения, автоматизация и ниска цена.“

UVgel

Ключови елементи и предимства на технологията UVgel:

  • Изцяло нови мастила с UV сушене от Canon, които моментално приемат форма на гел при контакт с материала, което осигурява прецизно позициониране на точката и зонален контрол за постоянно високо качество при печат с висока скорост.
  • Широката цветова гама на солвентните мастила, съчетана с екологичността и безопасността на латексовите и UV мастила.
  • Ултратънък слой мастило, който почти не създава забележим релеф и породената от това ниска консумация на мастило могат да доведат до намаление с до 40% на разходите за печат в сравнение с екосолвентни и латексови технологии.
  • Тези характеристики осигуряват изгодни, нетоксични, отпечатъци с живи цветове на почти всеки гъвкав материал за печат и за всяко приложение.

Технологията UVgel използва няколко хардуерни разработки на Canon:

  • Ново поколение пиезоелектрическа технология на печат, която използва патентована акустична система, която следи работата на дюзите по време на печат.
  • Уникална LED UV подсистема за сушене, която работи напълно независимо от печатната система и осигурява еднакво време от нанасянето до изсушаването на всяка капка, за да постигне безпрецедентна хомогенност на отпечатаното изображение.
  • LED-базирана UV система, която суши без никакво нагряване на материала, която позволява печат на най-тънките и термочувствителни гъвкави материали.
  • Компенсация на работата на дюзите в реално време позволява печат без човешки контрол и намалява технологичния отпадък.

Новата UVgel технология за печат на Canon ще е в основата на новото семейство продукти за печат от рола на рола. Първият му представител ще е високопроизводителна машина с ширина на печат 160 см, която се очаква през пролетта на 2017. Значителната инвестиция в новата технология показва желанието на Canon да запази позицията си в плоскопечатащия UV сектор с отличените си серии принтери Océ Arizona.

Източник: пресинформация на Canon

Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт - Специалист обслужване на клиент...
гр. София
фирма Нексиум ЕООД

Оператор на широкоформатна дигитална пе...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор широкоформатен печат и предпеча...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама