ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Ренесансът на печата вече е започнал, твърдят лидери от индустрията

Ренесансът на печата вече е започнал, твърдят лидери от индустрията

Петък, 28 Март 2014 ( прочетена 1114 пъти)


Frank Romano, Guy Gecht и Benny Landa изразиха оптимизъм за бъдещето на печатните технологии по време на Ipex.

Frank Romano, професор в Рочестърския технологичен институт, попита говорителите на Световната сесия на печата дали печатът е прокълнат, или се намира на ръба на нов цифров ренесанс. Те се съгласиха, че вече виждат свидетелства, че печатът навлиза в нови и новаторски области като персонализации и индустриални приложения с високи маржове.

Основните говорители на събитието бяха изпълнителните директори на EFI и Landa - Guy Gecht и Benny Landa. Сесията разгледа тенденциите и средствата за успех, които са нужни на съвременните компании в областта на печата.

Печатът с цифрова технология, като директната поща, отбелязва ръст. Никоя друга медия не привлича вниманието по същия начин и дигиталният печат помага на индустрията ни да добавя стойност“, каза Gecht на аудиторията. „Трябва да осъзнаем, че след пет или десет години, може да има по-малко печат, но този, който ще остане, ще има по-голяма стойност.“

 „За разлика от издателската дейност, повечето печат на рекламни материали и опаковки не може просто да бъде заменен от цифровите медии,“ каза Landa. Gecht добави още и че EFI се стреми да изгради връзка с клиентите, повечето, от които вече са въвлечени в дигиталния печат и  са увеличили стойността на продукцията си.

Програмата му преди Ipex е включила посещения в компании в Германия, Франция и Великобритания.

„Успехът на тези компании се крие най-вече в значителното използване на цифровите технологии и определено има преминаване от много дълги тиражи към поръчки по заявка с персонализация,“ продължи Gecht. „Решението на EFI да дойде на Ipex беше базирано на дългосрочен план да удвоим клиентите си в Европа, който включва значително увеличаване на инвестициите в региона с купуване на компании, увеличен персонал по поддръжката и построяване на голям нов демонстрационен център в Брюксел. Да срещнем клиентите за нас е по-важно от размера на изложението.“

Landa и Gecht обсъдиха дългоочакваната нанографска печатна машина, управлявана от Fiery. „Включването на технологията на EFI в нанографската преса е технологическо предизвикателство, от което нашият екип е развълнуван и което ще направи Fiery дори още по-добра технология, заключи Gecht.

Източник: whattheythink.comprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитални печатни машини
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама