ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Ренесансът на печата вече е започнал, твърдят лидери от индустрията

Ренесансът на печата вече е започнал, твърдят лидери от индустрията

Петък, 28 Март 2014 ( прочетена 1014 пъти)


Frank Romano, Guy Gecht и Benny Landa изразиха оптимизъм за бъдещето на печатните технологии по време на Ipex.

Frank Romano, професор в Рочестърския технологичен институт, попита говорителите на Световната сесия на печата дали печатът е прокълнат, или се намира на ръба на нов цифров ренесанс. Те се съгласиха, че вече виждат свидетелства, че печатът навлиза в нови и новаторски области като персонализации и индустриални приложения с високи маржове.

Основните говорители на събитието бяха изпълнителните директори на EFI и Landa - Guy Gecht и Benny Landa. Сесията разгледа тенденциите и средствата за успех, които са нужни на съвременните компании в областта на печата.

Печатът с цифрова технология, като директната поща, отбелязва ръст. Никоя друга медия не привлича вниманието по същия начин и дигиталният печат помага на индустрията ни да добавя стойност“, каза Gecht на аудиторията. „Трябва да осъзнаем, че след пет или десет години, може да има по-малко печат, но този, който ще остане, ще има по-голяма стойност.“

 „За разлика от издателската дейност, повечето печат на рекламни материали и опаковки не може просто да бъде заменен от цифровите медии,“ каза Landa. Gecht добави още и че EFI се стреми да изгради връзка с клиентите, повечето, от които вече са въвлечени в дигиталния печат и  са увеличили стойността на продукцията си.

Програмата му преди Ipex е включила посещения в компании в Германия, Франция и Великобритания.

„Успехът на тези компании се крие най-вече в значителното използване на цифровите технологии и определено има преминаване от много дълги тиражи към поръчки по заявка с персонализация,“ продължи Gecht. „Решението на EFI да дойде на Ipex беше базирано на дългосрочен план да удвоим клиентите си в Европа, който включва значително увеличаване на инвестициите в региона с купуване на компании, увеличен персонал по поддръжката и построяване на голям нов демонстрационен център в Брюксел. Да срещнем клиентите за нас е по-важно от размера на изложението.“

Landa и Gecht обсъдиха дългоочакваната нанографска печатна машина, управлявана от Fiery. „Включването на технологията на EFI в нанографската преса е технологическо предизвикателство, от което нашият екип е развълнуван и което ще направи Fiery дори още по-добра технология, заключи Gecht.

Източник: whattheythink.comprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на щанцоваща машина (щанцьор)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама