ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Ръководство по Pantone, достойно за кралски особи

Ръководство по Pantone, достойно за кралски особи

Понеделник, 4 Юни 2012 ( прочетена 2202 пъти)


Pantone и Leo Burnett се обединиха, за да създадат ръководство за цветовете, подходящи за кралски особи, посветено на 60 годишнината на Елизабет II на престола.

пантон и лео бърнет

Тази седмица Британия чества диамантения юбилей на кралица Елизабет II. Четиридневните празненства включват концерти, състезания с коне, партита и други подходящи събития. Лондонският клон на рекламната агенция Leo Burnett е отбелязал събитието като е направил ръководство по Pantone в изключително ограничен тираж, посветено на 60 от „цветните модни изявления на нейно величество“.

Всяка от картите в комплекта има референтен номер по Pantone и информация как и кога кралицата е носила този цвят. Ето и няколко примера, на които ни обръща внимание Leatrice Eiseman, изпълнителен директор на Pantone Colour Institute.

PANTONE 13-0755, игликово жълто - „Облеклото на кралицата за кралската сватба през 2011 беше в игликово жълто. Жълтото е цвят, който говори за бъдещето с надежда и оптимизъм. Сватбата на Уилям беше време на всенародни тържества и изборът на жълто допълва жизнерадостната атмосфера на събитието. Този цвят е лесно забележим (както подхожда на кралица), но все пак не отвлича вниманието от булката“.

PANTONE 13-4411, кристално синьо - „Синьото т основен цвят в гардероба на кралицата. Това е цвят, който е символ на предаността ѝ към британския народ. Сините цветове са успокояващи и тя често ги носи в трудни времена. Синьото също така премахва стреса, затова не е странно, че носеше светло синьо на Кралското градинско парти през 2010“.

PANTONE 16-2124, розов карамфил – „Кралица Елизабет носеше светли тонове на розовото по-често, когато беше по-млада, за да омекоти ролята си на кралица и да изглежда по-малко строга, например PANTONE 16-2124 бе избора ѝ за златното парти в Челси през 1967. В последните години, обаче, тя избира по-модерни ярки розови цветове, които предизвикат възрастта ѝ и показват, че тя е монарх с модерно мислене и дух“.

PANTONE 13-5414, ледено зелено - „По време на знаковото си посещение в Ирландия, първото след като страната получи независимостта си през 20-те, видяхме кралицата в студен нюанс на зеленото. Изборът ѝ на цвят отразяваше сантименталната страна на визитата, тъй като зеленото често символизира ново начало, свежи мисли и обновяване“.

За съжаление, шансът да се докопате до някое от тези ръководства е малко по-малък от този да получите покана за чай с бисквити с кралицата, тъй като са произведени едва 60 броя и те не са за продажба.

Източник: adsoftheworld.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама