ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Ръст при адхезивите

Ръст при адхезивите

Сряда, 15 Ноември 2017 ( прочетена 649 пъти)


Интересен доклад, показващ тенденциите в развитието на адхезивните материали за опаковки.

 

Очаква се глобалният пазар на адхезиви за опаковки да достигне 10,11 милиарда долара до 2025 г., според нов доклад на Grand View Research Inc. Нарастващото използване на опаковъчни лепила в гъвкавите опаковки, опаковките от хартия и картон и твърдите опаковки се очаква да засили растежа на пазара.

Увеличаването на търсенето на пакетирани хранителни продукти и организираното предлагане на дребно доведе до повишено търсене на опаковки от картон.

В опит да привлекат повече потребители, продавачите на храни предлагат продукти с по-дълъг срок на годност, които са поставени в атрактивна опаковка. Опаковките от картон са свидетели на най-голямо търсене от страна на хранително-вкусовата промишленост.


Нарастващото търсене на етикети се очаква да стимулира пазарния растеж на сегмента за тези приложение през прогнозния период. Адхезивите за етикети осигуряват надеждни свързващи свойства на различни повърхности за различни машини. Очаква се това да увеличи пазарния растеж през прогнозния период.

Азиатско-тихоокеанският регион се очаква да бъде ключов потребител на опаковъчни лепила през прогнозния период, поради редица технологични нововъведения, като например технологията за горещо стопяване, която е предназначена да повиши производителността на опаковъчните адхезиви. Ключовите участници в индустрията участват и в разработването на иновативни лепилни продукти чрез научноизследователска и развойна дейност и техническа експертиза, което на свой ред се очаква да доведе до нови решения за индустриални адхезиви.

 

 

Други ключови констатации от доклада показват, че:
• Глобалният пазар на лепила за опаковки е оценен на 6,28 млрд. долара през 2016 г. и се очаква да достигне годишен темп на растеж от 4,5% от 2017 г. до 2025 г.
• Технологията на водна основа доминира на пазара през 2016 г., следвана от тази на базата на разтворители.
• Гъвкавите опаковки са най-големият сегмент на приложение през 2016 г. и се очаква тенденцията да продължи през прогнозния период. Сегментът се очаква да регистрира 5.0% годишен темп на растеж през следващите години.
• Азиатско-тихоокеанският регион се очаква да бъде най-бързо развиващия се сегмент при очакван годишен темп на растеж от 6,0% от 2017 до 2025 г.
• Увеличаването на търсенето от хранително-вкусовата промишленост и индустрията за напитки се очаква да движи регионалните пазари в Азиатско-тихоокеанския регион.

 

Източник: http://www.grandviewresearch.com/

Текста написа: Мария Шабанска print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма GPTS Ltd

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в диги...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама