ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Самовъзпроизвеждащ се 3D принтер

Самовъзпроизвеждащ се 3D принтер

Петък, 3 Декември 2010 ( прочетена 4172 пъти)


RepRap e евтин настолен 3D принтер, който може да изработва пластмасови предмети.

3D принтерите съществуват от почти 30 години, но високата им цена ги прави недостъпни за обикновените потребители. Проектът RepRap е посветен на създаване на машини, които се възпроизвеждат сами. При това, те се разпространяват свободно, което ги прави достъпни за всеки. Триизмерният принтер може да прави здрави пластмасови детайли по схеми, свалени от интернет. Според създателите на принтера, сглобяването на една машина струва около 500 евро, като дизайнът е достъпен за свободно сваляне.

Много от частите на RepRap са изработени от пластмаса и той може да ги отпечата, което го превръща в самовъзпроизвеждаща се машина. Всеки може да си построи такава, като разполага с нужното време и материали. Ако имате RepRap, можете не само да произведете много полезни неща, но и да направите нов RepRap за приятел.

Членът на екипът на RepRap, Adrian Bower от университета в Бат смята, че машината има потенциал да промени икономическите взаимоотношения. Това ще стане като даде възможност на хората да създават продукти, които до сега са се произвеждали промишлено. Екипът вече е създал и второ поколение на машината, което е по-надеждно, компактно, може да изработва по-големи детайли и има други подобрения. Можете да научите повече за проекта от видеото тук.

RepRap 3D принтер
На снимката RepRap Mendel – второто поколение на 3D принтера

Източник: reprap.org
Текста написа: Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона "Поискай оферта".print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама