ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Светлина в тунела за manroland

Светлина в тунела за manroland

Вторник, 10 Януари 2012 ( прочетена 1214 пъти)


Перспективите за сключване на споразумение с инвеститори за фалиралия производител на печатна техника са се подобрили, според назначения администратор.

В съобщение за пресата назначеният от съда администратор Werner Schneider заявява, че в следващите няколко дни ще бъдат проведени преговори със заинтересувани страни. Потенциалните инвеститори в обявилата несъстоятелност manroland включват KBA, Océ които са партньори на manroland в областта на цифровия печат, Shanghai Electric, собственик на производителя на ролни преси Goss, швейцарският производител на печатна техника Wifag и най-голямата компания в индустрията в световен мащаб, Heidelberg.

Въпреки това, заради проблемът със свръхкапацитета, се предполага, че тези компании са по-заинтригувани от патентите и технологиите на manroland,отколкото от производствените мощности и работните места, свързани с тях. Има интерес и от компании извън печатната индустрия.

Schneider опонира на това като заяви: „Има сериозен интерес и към трите завода в Аугсбург, Офенбах и Плауен. В момента протичат преговори с потенциални инвеститори.” Schneider добави, че крайната цел е продажба на „ключови компоненти на компанията до края на процедурата по несъстоятелност на 31 януари”. Идеята е дейността да продължи и да се запазят максимален брой от 6 500-те работни места.

Производството и в трите завода продължава без никакви ограничения, за момента няма и отказани поръчки. Доставката на резервни части също не е прекъсната.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама