ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Симолини 94 и Адком представиха дигиталната машина Xerox Iridesse Production Press

Симолини 94 и Адком представиха дигиталната машина Xerox Iridesse Production Press

Сряда, 10 Юли 2019 ( прочетена 921 пъти)


Печатното оборудване е новата придобивка в машинния парк на печатницата, закупено от Адком и финансирано по ОП Иновации и конкурентоспособност 2014-2019.

 

Печатница Симолини 94 е позната на пазара с печата на книги в големи тиражи и държи немалък дял на българския печатен пазар. В последните години печата и за чужди клиенти в Чехия, Гърция, Швейцария, Франция. Инвестицията в дигитално оборудване ще помогне на компанията да предлага по-малки тиражи и бутикови издания с по-голяма добавена стойност.

 

В момента печатницата разполага с черно-бяла дигитална машина, която надгражда с високия клас цветна дигитална машина Xerox Iridesse Production Press.

 

 

"Като доставчик нашият подход от години е да разработваме нови продукти и дългосрочни взаимоотношения с нашите клиенти. В този случай за нас беше чест и удоволствие да доставим и внедрим това печатно решение. Според собствено проучване на Адком (по данни от отчети на организации като Асоциация "Българска книга" и Панаир на книгата), около 40-45% от българските издателства се доверяват на Печатница Симолини 94, когато търсят качествен печат. Не, когато търсят най-ниска цена. Когато търсят качество, един от основните им избори е Симолини 94, наред с другите компании." - уточни Лада Василева, Директор Продажби, Адком.

 

Управителят на Печатница Симолини 94 Николай Здравков сподели, че печатът им на книги за чужди пазари е около 7% от общия обем на печат на книги на компанията и скоро ще достигне 10-12%. На въпроса защо чуждите им клиенти избират български доставчик за печат на книги, г-н Здравков отговори: "Защото качеството на продуктите ни не отстъпва по нищо от тези на западните фирми, а предлагаме по-добра цена. Често, когато разглеждам книги в книжарници в чужбина, едни от най-качествените са произведени в България." 

 

 

Характеристиките на новото оборудване Xerox Iridesse Production Press:

  • машината съчетава две технологии, получили престижни награди - сухо мастило с металически отблясък за дигитален печат, която беше експериментален цвят в пресите Xerox® Color 800i/1000i. и Ултра HD резолюцията, която елиминира слабите места на дигиталния цветен печат и направи безпроблемно отпечатването на сложни елементи като градиенти, тънки шрифтове и векторни графики. Това е отличителна характеристика на серията преси Xerox® Versant®.
  • печат на шест цвята само с едно преминаване
  • технология Color FLX -конфигурация с възможност за шест тонера, която носи невероятна гъвкавост в процеса на създаване на изумителен ефект и дъга от смайващи цветове (iridescent colors), именно те дадоха името на пресата – Iridesse. 
  • три специални мастила – сребърно, златно и сухо мастило с металически отблясък HD EA и прозрачно сухо мастило HD EA, които се подават от всяка от двете тонер станции, едната от които подава мастило преди, а другата след CMYK.
  • ултра HD резолюцията е единствената на пазара, която комбинира 2400 x 2400 dpi резолюция на отпечатъка с резолюция на рендиране до 1200 x 1200 x 10-bit, за да осигури четири пъти повече цветове в сравнение с конкурентните преси.

 

 

Вградените опции за довършителни процеси позволяват автоматизирано производство, включително:

  • Професионално сгъване на подложки , менюта, флаери, картички и други с новата машина за сгъване и двустранно рязане на Xerox
  • Комплект за сглобяване на брошури и ръководства с Production Ready Booklet Maker Finisher
  • Четворно сгъване на листа за брошури или книжки с модула за рязане SquareFold на Xerox.

 

 

 

Печатница „Симолини 94“ ООД изпълнява договор № BG16RFOP002-3.004-0136-C01 „Иновативни решения за ресурсна ефективност в Симолини 94 ООД“, финансиран по ОП Иновации и конкурентоспособност 2014-2019, процедура BG16RFOP002-3.004 „Подкрепа за пилотни и демонстрационни инициативи за ефективно използване на ресурсите“. Вижте повече тук.

 print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама