ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Следващо поколение решения от Kodak под мотото „Digital Your Way“

Следващо поколение решения от Kodak под мотото „Digital Your Way“

Вторник, 12 Февруари 2013 ( прочетена 1156 пъти)


Kodak представи следващото поколение на решенията си за цифров печат на Hunkeler Innovationdays 2013, в Люцерн, Швейцария.

KODAK PROSPER S5
На снимката: система KODAK PROSPER S5

KODAK PROSPER 5000XLi е последното допълнение, базирано на успешната платформа KODAK PROSPER, чрез която до момента са отпечатани 30 милиарда страници. Новата система включва новата интелигентна система за печат на Kodak (IPS). Тя разполага с голям брой камери, които наблюдават качеството на печат и автоматично правят нужните корекции. IPS позволява на системата и да се обучава и да изчислява нужните настройки за постигане на по-високо качество на печат и производителност.

След другите важни характеристики на машината са постоянният размер на растерните точки, прецизното им позициониране, мастилата с наночастици, технология за по-добро възпроизвеждане на текст, подобрена транспортна система и цветова гама, която е с 30% по-широка от тази на офсетовия печат. „Това е най-бързата и точна система за печат на пазара“, каза Will Mansfield, директор на маркетинга на мастиленоструйните решения за печат на Kodak.

Цифровите производствени системи NEXPRESS също предлагат интересни нови възможности. Kodak показаха турбо режим за печат за NEXPRESS, който все още не се предлага на пазара. Той съчетава висококачествен цветен печат със скорост на печат до 166 страници A4 в минута. Това е съчетано и с възможност за печат на по-дълги листове, което позволява на печатниците да изпълняват поръчки за нови типове продукти.

Посетителите ще мога да видят и демонстрация на възможностите на петата печатна секция на KODAK NEXPRESS, която дава възможност за печат на допълнителни цветове, злато и перлени нюанси, висококачествено лакиране, поставяне на воден знак, с едно преминаване през машината.

Друго интересно решение е системата за хибриден печат KODAK PROSPER S5, която добавя възможност за печат на персонализирана информация към офсетови печатни машини.

Системата предлага пълноцветен печат, скорост от 152 метра в минута, високо качество на отпечатъка и прави хибридния печат по-достъпен. Сериите PROSPER S бяха представени през 2009 и традиционно се интегрират в ролни офсетови преси. Днес голям брой собственици на листови печатни машини използват системи от тези серии, за да се сдобият с потребителски решения за персонализация.

Източник: graphics.kodak.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама