ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Софтуер ще разкрива фалшификации с Photoshop

Софтуер ще разкрива фалшификации с Photoshop

Сряда, 13 Юни 2012 ( прочетена 2020 пъти)


Новооснованата компания Fourandsix Technolgies разработва софтуер, който да показва как изображенията са били манипулирани.

В епохата, в която Photoshop е едновременно съществително и глагол, все повече хора отказват да вярват на очите си. Трудно е да се познае кои от многото изображения, които виждаме отпечатани или на екрана са били изменени значително. Естествено, забавляваме се на очевидните и некадърни манипулации, показвани на сайтове като Photoshopdisasters. Когато става за по-деликатни и умела намеса и няма издайнически признаци като призрачни крайници, волани зад задното стъкло, дали сме способни да различим истинските снимки от манипулираните?

Новосъздадената компания Fourandsix Technologies разработва софтуер, който може да посочи дали и как снимките са били променяни и да „извлече истината от снимковия материал“. Хората, които стоят зад Fourandsix определено знаят какво е пиксел и как да го използват. Президентът на компанията, Kevin Connor, е работил за Adobe 15 години. Занимавал се е с разработката на Photoshop. Технологичният ръководител Hany Farid is е професор по компютърни науки в колежа Дартмут Dartmouth College. Той е автор на повече от 100 технически документа за изследването на цифрови изображения, обработка на снимки и други теми от областта.

Потенциалното значение на изследването на изображения далеч надминава установяването на наличието на корекции с Photoshop по лицата на актьорите на кориците на списанията. Подобно на ДНК анализ, няколко пиксела могат да са границата между присъдите „виновен“ и „невинен“ в съда. Много снимки са фалшифицирани по политически причини и откриването им може да предотврати манипулации на избори.

Fourandsix все още разработват софтуера си, затова няма как да го пробвате още днес. За сметка на това, можете да се запишете за новините на сайта им. На него можете да намерите и галерия с 150 примера за фотоманипулации, която е доста интересна. Там е публикувано и описание как отраженията в зениците на очите могат да разкрият какво гледате.


как отраженията в зениците на очите могат да разкрият какво гледате

Източник: fourandsix.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама