ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Според анкета жените възприемат по-добре оригинални опаковки

Според анкета жените възприемат по-добре оригинални опаковки

Петък, 13 Септември 2013 ( прочетена 1526 пъти)


Според професионалисти в областта на маркетинга и опаковките е три пъти по-вероятно жените да бъдат привлечени от нови концепции за опаковки и начини за представянето им, в сравнение с мъжете.


pack

 

Анкетата е проведена сред 500 професионалисти в областта на маркетинга и опаковките. 77% от тях мислят, че е по-вероятно жените да бъдат впечатлени от опаковките, отколкото мъжете. Според резултатите жените между 20 и 30 години са групата, върху която се въздейства най-лесно. Това е мнението на 29% от анкетираните. Едва 16% номинират мъжете от същата възрастова група.


Разделението е още по-драстично сред тийнейджърите. 27% от анкетираните казват, че момичетата на възраст между 13 и 19 са най-силно привлечени от оригиналните опаковки. Процентът при момчетата е едва 9%.


„Изглежда специалните издания привличат жените в по-голяма степен. Много от новите печатни форми като персонализация и подсилена действителност изглежда въздействат на психиката на жените.“, коментира Alison Church, директор на събитията на easyFairs.

 

Church добави, че въпреки това, често изглежда, че жените са по-податливи на оригиналните опаковки, защото те взимат повече решения за покупки от мъжете. „Често жените взимат повече решения за покупките в домакинството“, каза той.


Анкетата разкрива още, че оригиналните опаковки са по-малко атрактивни за по-възрастните потребители. Само 8% мислят, че жените между 31 и 50 са най-податливи. При мъжете стойността е едва 4%.


 „Отново, това може да не се дължи на податливостта на групата от 20 до 20 години.“, каза Church. „По-скоро това е отражение на начина на живот, който хората от тази група е вероятно да водят.“


На снимката: Концепция за опаковка на бисквити със сирене Julie от Christian Casimir Teo. Снимка: behance.net


Източник: printweek.com


Текста написа: Мартин Новев


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист по системи за управление на к...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна офсетова ма...
гр. София
фирма ДотБрейн

Технолог офсетов печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама