ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Стартира Балкански форум на печатарите

Стартира Балкански форум на печатарите

Вторник, 24 Октомври 2006 ( прочетена 2908 пъти)


Печатарите в Югоизточна Европа ще стартират международна обмяна на мисли с цел съвместна дейност и взаимна подкрепа. Инициатори на първия Балкански форум на печатарските съюзи от балканските държави са Съюзът на печатарската индустрия в България и фирмата MAN Roland.

Председатели и членове на печатарски съюзи, директори на печатници и специалисти от България, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Турция ще се срещнат и ще разговарят за пръв път на 26-и октомври 2006 г. във Велинград, в сърцето на Родопите. Домакини са Съюзът на печатарската индустрия в България и MAН Роланд България. Централната точка от дневния ред е основаването на Балкански форум на печатарските съюзи. Срещата се провежда под патронажа на фирмата MAN Roland Druckmaschinen AG. По повод стартирането на Балканския форум в България ще пристигне професор инж. Герд Финкбайнер, председател на Управителния съвет на MAN Roland Druckmaschinen AG, който ще говори пред специалистите печатари за съвременните насоки и потенциали за развитие на печатарската промишленост.

Предвижда се домакините на Форума инж. Петър Кънев, председател на Управителния съвет на Съюза на печатарската индустрия в България и собственик на фирма „Демакс“, и професор инж. Герд Финкбайнер, председател на Управителния съвет на MAN Roland Druckmaschinen AG, да се срещнат с министър-председателя на Република България г-н Сергей Станишев, с ръководството на Съюза на печатарската индустрия в България, с ректора на Химико Технологичния и Металургичен Университет, с директора на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, както и с журналисти и гости на форума.Информация за инициаторите учредители:

Съюзът на печатарската индустрия в България е учреден през октомври 2002 г. Днес в него членуват близо 70 фирми и предприятия, представляващи едрия и среден печатарски бизнес. Между тях са и най–големите частни печатници в България. Общият оборот на членуващите предприятия е над 300 млн. евро и заедно те осигуряват над 7 хиляди работни места. Съюзът е корпоративен член на Конфедераци-ята на работодателите и индустриалците в България и е един от 26-те члена на Intergraf (International confederation for printing and allied industries).

MAN Roland Druckmaschinen AG е вторият по големина в света производител на печатни системи и съответно заема първото място в света в производството на ролни офсетови печатни машини. Концернът има производствени предприятия в Офенбах, Аугсбург и Плауен, Германия. B MAN Roland работят девет хиляди души. Годишният оборот на фирмата достига 1,7 млрд. евро с експортен дял 83%. Ролните и листовите офсетови печатни машини, както и цифровите печатни системи осигуряват необходимите на потребителя реше-ния за печат на илюстрационна продукция, вестници и опаковки – от малкоформатната листова печатна машина до системата за вестникарски печат на милионни тиражи. Днешната група MAN Roland отразява непрекъснатото позитивно развитие на фирмата, началото на ко-ято е поставено през 1845 г. Дългогодишната традиция е определила и философията на концерна, която гласи: Максимална близост до клиента и постоянно развитие.

Източник: Съюзът на печатарската индустрия в България


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама