ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Стартира нова услуга, за наемане, закупуване и безплатно тестване на шрифтове

Стартира нова услуга, за наемане, закупуване и безплатно тестване на шрифтове

Петък, 5 Юни 2015 ( прочетена 2525 пъти)


С услугата Fontstand може да тествате безплатно, наемате за месец или придобивате шрифтове след 12 месечен тестов период.

Страхотната новина е, че разглеждането на изчертаванията е много лесно, а в същото време цените са примамливи.

наемане, закупуване и безплатно тестване на шрифтове


Както всички знаем придобиването на даден шрифт е скъпо и трудоемко. Месечните абонаментни планове са новост в софтуерния бранш и създателите на шрифтове не остават по-назад. Вече съществува инструментът Adobe Typekit, който дава достъп чрез абонамент до шрифтове, но те могат да бъдат използвани само в софтуерните продукти на Adobe.

Приложението Fondstand към момента се предлага единствено за OSX операционни системи. Това което може да правите с него е тестване на над 1000 шрифта във всеки един софтуер в рамките на един час. Това е особено полезно, тъй като може да прецените дали избраният шрифт ще съвпадне точно с очакванията, преди да бъде закупен или нает. Наемането е добра възможност, тъй като позволява използването на даден шрифт в рамките на един месец. Така в случай, че той ви е необходим само за един проект, то вече има решение. В допълнение може да бъде наемано само едно изчертание от дадено семейство шрифтове, като за това ще получите още по-ниска цена.

 

наемане, закупуване и безплатно тестване на шрифтовеЛицензът за шрифтовете позволява използването им, както за издателска, така и за полиграфическа дейност, независимо дали става въпрос за лично или професионално ползване. Най-важното е, че ако наемете един шрифт за 12 месеца, то той автоматично става ваш завинаги. Още нещо, което може да правите е споделянето на шрифта с други членове на вашия екип, които ще ползват допълнителна отстъпка от цената при наемане.

Важно е да се отбележи, че шрифтовете от Fontstand не са лицензирани за използване в проекти за уебдизайн и за тази цел ще трябва да се свържете директно с авторите им. Колкото до цените – те са под 10$ на шрифт за месечен абонамент, което определено си струва. Появата и на други подобни услуги, както и разширяването за различни операционни системи определено ще направи работата с шрифтове много по-достъпна и лесна.

Източник: fontstand.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Монтажник на фолио и довършителни дейнос...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама