ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Събитие на MBO събра хиляди посетители

Събитие на MBO събра хиляди посетители

Четвъртък, 12 Септември 2019 ( прочетена 348 пъти)


MBO проведоха събитие с отворени врати в Опенвайлер, Германия, с голям брой вълнуващи нововъведения. Над 380 гости от цяла Европа се запознаха с последните новости в довършителната технология.

Изложението показа новият робот за подреждане и прехвърляне на продукцията MBO CoBo-Stack и софтуера за планиране и анализ MBO Datamanager 4.0. Компаниите партньори Bograma, Baumann Medianetics, Printplus, Universal Robots и akf bank също представиха решенията си.

 

Събитие на MBOПосетителите показаха силен интерес към MBO CoBo-Stack. Гъвкавостта му беше демонстрирана чрез включването му в три различни производствени линии. Досега се налагаше продукцията да се подрежда на палети ръчно. Сега роботът извършва тази дейност прецизно и ефективно. За разлика от други роботи, CoBo-Stack не изисква защитни системи като прегради или фотоелектрически сензори и е компактен и мобилен. Позиционирането и преместването му отнемат само няколко минути. Машината е разработена съвместно с Universal Robots.

Всички довършителни линии на събитието бяха свързани с MBO Datamanager 4.0. Посетителите можеха да следят статуса на машините в реално време. Те видяха и интуитивната работа със софтуера, например като сами задават операцията за сгъване на продукцията, която беше директно изпълнена от машините в залата.

MBO Datamanager 4.0 беше свързан директно със системата от по-високо ниво MIS Printplus DRUCK на швейцарската софтуерна компания Printplus AG. Иновативният професионален софтуер за графичната индустрия оптимизира взаимодействието между различните отдели в печатници и компании за довършителни дейности. Това включва процеси от приемане на поръчката до логистиката.

 

MBO Datamanager 4.0Baumann Medianetics представи два софтуерни продукта за управление на сложни поръчки за печат, с възможност за интегриране с всевъзможни системи и управление на файлове за печат.
Други акценти на събитието включват нова система за разролване MBO UW23 и динамичния перфоратор MBO DPS60. И двете системи са изключително компактни. Зая пръв път беше представена и MBO KT90 маса, която позволява системи, които досега трябваше да са разположени линейно да се позиционират под ъгъл от 90 градуса, което пести пространство в довършителните цехове.

 Bograma BSR 550 е ротационна щанца, предназначена за ефективно производство на малки и средни тиражи. Тя е подходяща за щанцоване, частично щанцоване, преге и перфориране на широка гама продукти. На събитието MBO демонстрира как е възможно производство на широка гама продукти с лесна смяна на инструмент. 

Bograma BSR 550

 


Източник: пресинформация на MBO
Текста написа: Мартин Новев print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама