ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Създаване на документи с променливи данни чрез InData/Xdata

Създаване на документи с променливи данни чрез InData/Xdata

Сряда, 26 Септември 2018 ( прочетена 546 пъти)


Търсили ли сте начин да създавате документи въз основа на данни само с едно натискане на бутона на мишката? Това е възможно чрез разширенията InData (за Adobe InDesign) и Xdata (за QuarkXPress). Чрез тях може да се настройват шаблони със зададени форматирания, в които да се наливат данни, независимо от обема и броя на променливите.

InData/Xdata

 

Най-общо принципът на работа се свежда до създаване на шаблон в един от двата поддържани продукта за дизайн и определяне на правила за форматиране на текст и графика. Веднъж създаден, шаблонът може да се използва многократно, генерирайки до стотици или хиляди страници на час от вече подготвена база с данни.

Езикът за създаване на прости и сложни правила наподобява английския, като дава пълна свобода за действие с променливите, които на практика могат да бъдат неограничени като количество. Това позволява използването му за продуктови каталози, финансови или юридически отчети, ръководства за конференции, справочници, разписания, телефонни указатели и много други.

Освен с текст, разширенията могат да работят и с графични изображения, позволявайки различни опции за тяхното оразмеряване спрямо полетата. Могат да се създават и условия, които да се прилагат въз основа на стойността на едно или друго от полета. Пример за такова условие е отпечатването на глава при смяна на раздел/подраздел или смяна на оформлението на самата страница. InData/Xdata поддържат работа и с допълнителни скриптове, както и Unicode кодиране на символите.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: emsoftware.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Оператор на щанцоваща машина (щанцьор)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама