ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Създаване на документи с променливи данни чрез InData/Xdata

Създаване на документи с променливи данни чрез InData/Xdata

Сряда, 26 Септември 2018 ( прочетена 638 пъти)


Търсили ли сте начин да създавате документи въз основа на данни само с едно натискане на бутона на мишката? Това е възможно чрез разширенията InData (за Adobe InDesign) и Xdata (за QuarkXPress). Чрез тях може да се настройват шаблони със зададени форматирания, в които да се наливат данни, независимо от обема и броя на променливите.

InData/Xdata

 

Най-общо принципът на работа се свежда до създаване на шаблон в един от двата поддържани продукта за дизайн и определяне на правила за форматиране на текст и графика. Веднъж създаден, шаблонът може да се използва многократно, генерирайки до стотици или хиляди страници на час от вече подготвена база с данни.

Езикът за създаване на прости и сложни правила наподобява английския, като дава пълна свобода за действие с променливите, които на практика могат да бъдат неограничени като количество. Това позволява използването му за продуктови каталози, финансови или юридически отчети, ръководства за конференции, справочници, разписания, телефонни указатели и много други.

Освен с текст, разширенията могат да работят и с графични изображения, позволявайки различни опции за тяхното оразмеряване спрямо полетата. Могат да се създават и условия, които да се прилагат въз основа на стойността на едно или друго от полета. Пример за такова условие е отпечатването на глава при смяна на раздел/подраздел или смяна на оформлението на самата страница. InData/Xdata поддържат работа и с допълнителни скриптове, както и Unicode кодиране на символите.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: emsoftware.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сътрудник продажби с административни фун...
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговски сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Офис сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама