ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Сътрудничество в областта на 3D печата между Xaar и Materialise

Сътрудничество в областта на 3D печата между Xaar и Materialise

Петък, 24 Март 2017 ( прочетена 1110 пъти)


Xaar обяви, че ще предлага софтуер за 3D печат от Materialise, Materialise Magics и Materialise Build Processor, заедно с някои от решенията си за адитивно производство. Това значи, че клиентите ще могат да организират адитивното си инкджет 3D производство само от един доставчик.

3D печата

 

Materialise има над 25 години опит в 3D печата с гама софтуерни решения и услуги за 3D печат, а Xaar осигурява мастиленоструйната технология, използвана в адитивното производство. Доказаното решение Materialise Magics е софтуер за подготовка на файлове за адитивно производство. Той позволява на потребителите да правят своите 3D модели годни за печат чрез различни интелигентни функции за оптимизиране на структурата.

Standard Image Build Processor на Materialise осъществява връзката между 3D софтуера и мастиленоструйните машини за 3D печат. Той комуникира с Materialise Magics и трансформира подготвените 3D в специфичния формат на инкджет машината. Процесът по трансформацията е описан в профили и може с лекота да бъде адаптиран към всяка мастиленоструйна технология за 3D печат с помощта на редактор, който е лесен за употреба от потребителите. Build Processor позволява на потребителите да генерират многоканални формати и такива с няколко преминавания, което позволява на потребителите да изграждат сложни стратегии за печат. Усъвършенстваните методи за запълване позволяват на потребителите да запълват зони за печат с мотиви по техен избор и така да извлекат най-доброто от мастиленоструйния 3D принтер.

„За нас е чест да си сътрудничим с лидера в софтуера за 3D печат Materialise, за да осигурим на клиентите си фантастичен и цялостен набор от възможности,“ коментира Neil Hopkinson, директор на 3D печата в Xaar. „Съчетаването на печатните системи на Xaar и софтуера на Materialise дава на клиентите ни лесен достъп до най-добрите в класа технологии и безусловно ще им позволи много по-лесно и бързо внедряване на системи за 3D печат.“

Източник: пресинформация на Xaar
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама