ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Тежко финансово лято за Zanders

Тежко финансово лято за Zanders

Сряда, 26 Септември 2018 ( прочетена 735 пъти)


Немският производител на хартия Zanders премина през тежко финансово лято. Основаната през 1829 година компания бе обявена в неплатежоспособност от съда в Кьолн на 22 юни по искане на собствения си мениджмънт.

Zanders

 

Всичко това се случва докато върви процес на преструктуриране, в който бе назначено ново ръководство. Работи се над подобрения за ефективността на производството и задържането на ключовите клиенти
.
Сегашният акционер Mutares AG, влиза в компанията през май 2015 година, постигайки 12% ръст на продажбите през първите две години. Постоянно нарастващите цени на суровините обаче водят до негативен финансов резултат. Само за последните 12 месеца разходите за производство са нараснали с 40%. Същевременно в производството на Zanders са наети около 500 служители, осигуряващи годишното производство от около 100 хиляди тона хартия.
Собственикът на контролния пакет акции потвърждава, че бизнес операциите продължават да се изпълняват изцяло, като подкрепа за планираните реорганизации са изявили клиенти, доставчици, ръководство и служители на компанията.

Администраторът по несъстоятелността Marc d’Avoine дава положителна оценка на текущия инвестиционен процес. Според него има напредък в проучвателните разговори със заинтересовани страни, като до края на годината се очакват оптимистични новини. В съдействие с KPMG вече се провеждат мениджърски срещи с финансови и стратегически инвеститори. По неофициални данни за нов инвеститор се спряга американския фонд Bain Capital, който по-рано тази година придоби италианският производител Fedrigoni.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: Прес-съобщение на Zanders print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД

ПЕЧАТАР МАЛЪК ФОРМАТ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама