ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Текстилните принтери на Epson влязоха в действие за Kansai Yamamoto

Текстилните принтери на Epson влязоха в действие за Kansai Yamamoto

Сряда, 6 Ноември 2013 ( прочетена 1216 пъти)


Seiko Epson Corporation и известният моден дизайнер Kansai Yamamoto обединиха сили за събитието „Мода в движение: Kansai Yamamoto“, което се проведе на първи ноември.

Kansai YamamotoСъс специално разработените мастила на Epson са били отпечатани 30 от дизайните на Yamamoto. Общо са били отпечатани повече от 1000 кв. м текстил, включително памук, полиестер и коприна. Творбите на Yamamoto съчетават традиционен японски стил с ултрамодерни елементи.

Дизайните са били отпечатани чрез специализирани мастила Genesta и система за печат върху текстил Monna Lisa, разработена от италианците Robustelli и базирана на мастиленоструйната технология на Epson, както и с Epson SurePress FP-30160. Тези принтери са в основата на усилията на Epson да наложи мастиленоструйните си технологии за печат в света на модата. Те позволяват на дизайнери като Yamamoto да имат пълен контрол върху процеса на печат и да възпроизвеждат зрелищни отпечатъци.

Японският дизайнер, чиято кариера е започнала в Лондон преди повече от 40 години се е заинтересувал от Epson след като е видял мостри от техните отпечатъци върху текстил. „Стратегията ми за това шоу беше да покажа как творбите ми са по-добри от тези, с които дебютирах в Лондон преди повече от 40 години… Казано по друг начин наистина иновативната технология на Epson направи последното ми предизвикателство преодолимо. След това събитие наистина вярвам, че Epson и аз споделяме желанието да създаваме красиви произведения и да ги разпространяваме по света.“

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Технически асистент
гр. София
фирма ДотБрейн

НОЖАР
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама