ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Текстови съобщения чрез бутилка водка

Текстови съобщения чрез бутилка водка

Петък, 5 Юни 2015 ( прочетена 2148 пъти)


Както се казва, "Хората обичат да виждат изписано името си". Като взе това присърце, през 2007 г., компанията Medea, САЩ, започва да работи върху патентована технология за бутилка водка с програмируеми ленти за LED съобщения, която позволява на потребителите да правят точно това.

бутилка водка с текстови съобщения

 

Бутилката е с предварително програмирани шест популярни поздравления, например, "Честит Рожден Ден", "Весела Коледа" и "Поздравления" и може да бъде програмирана с персонализирани съобщения, които могат да се редуват на лентата за период до 45 последователни минути при 20 часа живот на батерията.Компанията дава възможност за дистанционно програмиране чрез технологията на Apple iBeacon Bluetooth и безплатно приложение на Medea, които заедно позволяват на потребителите пряк достъп до бутилката чрез своите безжични устройства. Пусната на пазара през юни 2015 г., всяка бутилка се предлага с уникален идентификатор, който собственикът на бутилката може да сподели с приятели, като им дава възможност да променят или да добавят съобщения до собственика на бутилката. Приложението, разработено от Medea заедно с PeopleSoft, знае по всяко време, кои бутилки са “включени", кои от тях могат да бъдат регистрирани и кои от тях са готови да получат инструкции за писане и показване на съобщения.

"Това е нещо като Twitter върху бутилка", казва Brandon Laidlaw, главен изпълнителен директор на Medea. "Новата технология прави програмирането на бутилката много по-удобно за ползване. Можете да изпратите съобщение до бутилка в рамките на пет секунди, точно като текстово съобщение.”

Потребителите могат не само да споделят достъпа до своите бутилки с приятели, но могат също така директно да публикуват в техните социални мрежи, включително Facebook, Twitter и лични имейл акаунти.

За Medea, новата технология има и друга цел. За първи път, компанията за спиртни напитки ще може да събира данни за своите клиенти, като например, кога се използва бутилката и как се използва.

Бутилката Medea и електронните компоненти се произвеждат в Китай и се изпращат в Холандия за сглобяване и пълнене на ултра-премиум водката на компанията. Продуктът се разпространява онлайн и в избрани магазини, при средна цена на дребно от 40 долара за 750 мл бутилка.

Източник: www.packworld.com
Текста написа: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама