ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Технологията на Xaar движи 3D печата към обемно производство

Технологията на Xaar движи 3D печата към обемно производство

Петък, 17 Ноември 2017 ( прочетена 1034 пъти)


Нова ера за производството

На тазгодишното издание на InPrint, проведено през ноември в Мюнхен, Крис Нобъл от Xaar подчерта, как мастиленоструйните технологии и технологията на Xaar трансформират 3D печата от прототипна индустрия до обемно производство.

 

 

По време на конферентната дискусия "Възможности в 3D за мастиленостуйния печат", Крис Нобъл обясни, как технологията за мастиленоструен печат е идеално позиционирана за трансформацията на 3D печата в обемно производство, разкривайки предимствата и растежа на 3D печата като цяло и ключовите фактори за ускоряване на растежа на индустрията. В своята презентация той обясни защо цифровият мастиленоструен печат, а именно технологията TF на Xaar и технологията High Laydown на Xaar, са в основата на решението, осигурявайки бърз и мащабируем 3D производствен процес, който е стабилен и икономичен.

Нова ера за производството
3D печатът като производствена методология обхваща редица процеси и приложения, фокусирани върху изграждането на части, обикновено слой по слой. Това е изключително привлекателна методология, не само защото премахва нуждата от инструментална екипировка, но и защото осигурява по-добра геометрична свобода, което дава на дизайнерите на продукти много повече възможности, като същевременно намалява времето за проектиране и производство. Освен това, 3D печатът позволява персонализиране на продуктите на индивидуални потребители, децентрализация на производството и намаляване на складовите площи, необходими за резервни части - да не говорим за времевите, екологичните и ценовите ползи, които той предоставя.

 


Коментирайки своята презентация, Крис Нобъл заяви: "До днес, 3D печатните технологии често бяха използвани за производството на прототипи и единични бройки. Докато за много фирми в световен мащаб в това има определена стойност, възможностите с технологията за мастиленоструен печат сега създават още по-голямо вълнение и шум около 3D печата и неговия потенциал да доставя надеждни и повтарящи се системи за производство на големи обеми." 

 

Източник: Xaar 

Материала написа: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама