ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Технологията PrecisionCore е в основата на най-новата мастиленоструйна печатна машина за етикети на Epson

Технологията PrecisionCore е в основата на най-новата мастиленоструйна печатна машина за етикети на Epson

Вторник, 8 Октомври 2013 ( прочетена 1403 пъти)


Epson направи инвестиция за 125 милиона в нова производствена линия докато се приготвя да пусне на пазара първите продукти, базирани на технологията PrecisionCore.


 SurePress L-6034V/VW UV

Японският производител планира да изгради продуктови гами, базирани на новата технология. Сред първите предложения ще бъде новата печатна машина за етикети SurePress L-6034V/VW UV.

Докато обявяваше това на Labelexpo, Minoru Usui, президент на Epson, каза: „PrecisionCore има потенциал да измести пиезоелектричната технология и да стане доминираща технология за мастиленоструен печат Ние тъкмо започваме. Това може да разшири обхвата на печатните технологии и да разкрие нови пазари.“

Usui добав, че PrecisionCore съчетава простота, качество и скорост благодарение на микро електромеханични системи и подобрени пиезо материали с дебелина едва един микрон. Печатащите глави могат да се подреждат в модули, което ги прави подходящи както за настолни, така и за производствени системи за печат.

SurePress L-6034V/VW беше показана като концепция на Drupa. Тя е базирана на технологията PrecisionCore в линейна конфигурация на печатащите глави и е първата UV преса за етикети на Epson. Очаква се цената й да е около 500 000 евро и да излезе на пазара през следващото лято. Тя може да печата с CMYK плюс бяло, предлага и цифрово цялостно или частично лакиране с матов или гланцов ефект.

Печатът с бяло е опция. В стандартната конфигурация бялото се нанася преди останалите бои, но е възможно и да се печата върху тях чрез опционална система за пренавиване. SurePress може да печата върху хартия, както и на деликатни материали като полиетилен, благодарение на ниската си консумация на енергия. Има ширина на печат 330 мм и скорост от 15 метра в минута.

Източник: global.epson.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама