ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Технологията RFID завоюва ритейл индустрията

Технологията RFID завоюва ритейл индустрията

Петък, 31 Януари 2014 ( прочетена 2431 пъти)


Двадесет от тридесетте най-големи ритейл компании в САЩ използват маркери с радиочестотна идентификация (RFID).

RFID маркери

Тази информация е била изнесена по време на кръгла маса, проведена от Avery Dennison в рамките на ежегодната конференция на Националната федерация на ритейлърите в САЩ.

В рамките на кръглата маса са се изказали водещи експерти от RFID индустрията, включително вицепрезидентът на Avery Dennison, Francisco Melo и основателя на изследователския център RFID Bill Hardgrave.

„Ние виждаме, че значителна част от ритейлърите по целия свят тестват или вече използват технологията RFID, е коментирал Melo.  Това е свързано с ефективността на радиочестотната идентификация и възможностите и да повиши качеството на инвентаризацията и лесното внедряване“.

„Двадесет от известните големи ритейлингови компании в САЩ така или иначе вече използват RFID маркери и ако вашата компания не е в това число, значи тя е сред изоставащите. Това би трябвало да ви безпокои“ -е казал Hardgrave.

„Използването на RFID помага за повишаване на обема на продажбите и подобрява нивото на обслужване на потребителите - е коментирал Pam Sweeney вицепрезидент на веригата Macy’s. Колкото по-активно използваме тази технология, толкова повече преимущества виждаме в нея. Затова призовавам и другите ни колеги да се присъединят съм нас“.

Източник: news.averydennison.com
Преведе: Радина Дойнова


Технология RFID е базирана на радиочестотна връзка между т.н идентификатор, който може да е етикет, карта, стикер или др. и четящо устройство. Идентификатора съдържа уникална информация, която може да бъде прочететена от разстояние от четящото устройство.  RFID технологията е интересна и за печатниците, тъй като има разработени специални печатни технологи(дигитални), с които някои от видовете идентификатори могат да бъдат бързо и лесно произвеждани. Приложенията са най-разнообразни, като това за търговията на дребно(ритейл индустрията) посочено в материал е едно от тях.print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт за обслужване на клиенти
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална машина (тясноформа...
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на офсетова машина формат 50х70
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама