ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Типографски каталог от 1923 се прероди в електронен формат

Типографски каталог от 1923 се прероди в електронен формат

Сряда, 13 Февруари 2013 ( прочетена 2140 пъти)


ATF Specimen Book and Catalogue е публикуван преди 90 години. За пръв път той е сканиран като пълноцветен PDF файл с висока разделителна способност, който можете да свалите безплатно.

Този класически типографски ресурс, изданието от 1923 на American Type Founders Specimen Book and Catalog (Книгата с примери и каталог на американските създатели на шрифтове) за пръв път се появява в електронен вид. Най-хубавото е, че можете да го свалите безплатно, цветно и с висока разделителна способност, благодарение на Sevanti Letterpress. Книгата е огромна и изключително изчерпателна. Тя включва 1100 страници примери на шрифтове, дизайн, реклами и статии, отпечатани пълноцветно. Хората от Sevanti са я сканирали от корица до корица.

Типографски каталог от 1923

В тези над 1100 страници шрифтовете не само са показани, книгата демонстрира на дизайнерите как да ги използват. Тя съдържа примерни страници със стотици примерни дизайни, които използват всички налични символи и орнаменти. Освен това, в нея можете да намерите и пълен каталог на оборудването за печат, използвано през 1923.

Типографски каталог от 1923

Тази книга е и показателна за времето, в което е създадена, тя отразява тенденциите в рекламата и дизайна от 20-те години на миналия век в САЩ. Вътре можете да намерите интересна информация, свързана с визитни картички, покани за сватби, както и много други любопитни неща. Тя съдържа и ценна информация за типографията в златната ѝ ера. Влиянието на личности като Bruce Rogers, Frederic Goudy, и дори William Morris прозира на страниците ѝ.
Можете да свалите книгата от тази страница.

Източник: sevanti-letterpress.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина, прав нож
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама