ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Трогателни моменти и стратегическа визия с календара на KBA за 2013

Трогателни моменти и стратегическа визия с календара на KBA за 2013

Четвъртък, 10 Януари 2013 ( прочетена 1899 пъти)


„Трогателни моменти и стратегическа визия“ е заглавието на календара за 2013, който производителят на печатни машини Koenig & Bauer (KBA) разпространи до клиентите и бизнес партньорите си.

За производството на календара е използвана сложна комбинация от матови и гланцови покрития. Той е портретен и формата му е 49x68 сантиметра.Фотографът Manfred Zimmermann, който е носител на много престижни награди, е заснел 13-те снимки, използвани в продукта в основния завод на KBA във Вюрцбург.

В календара на KBA фотографът, базиран в Хановер, се стреми да представи на зрителя личните си възприятия и интерпретации. В днешният свят, доминиран от компютрите и мобилните телефони, KBA съзнателно са решили да отпечатат имената на месеците, но не и дните им на този календар, чиято цел е предимно декоративна. Месеците са отпечатани на седем езика в дискретен тон на сивото, който цели да подчертае въздействието на изображенията.

Тринадесетте впечатляващи снимки са били избрани за специфични сезони или месеци на базата на цветовете си. Всеки от кадрите е направен във фабриката, залите за производство на зъбни колела и едрогабаритни части, цеха за боядисване, зоната за сглобяване или в други части на родното място на печатните преси във Франкония, Германия.

календарът на KBA

Встъпителните думи на календара, който носи подписа на изпълнителния директор на KBA Claus Bolza-Schünemann, гласят: „Снимките дължат жизнеността си на запленяваща технология и невероятни материали. Абстрактните качества на снимките едновременно вдъхновяват и впечатляват наблюдателя с луминисцентните си цветове и изключителните си естетически качества. Изобретателността и находчивостта са оформили групата KBA досега.

Достатъчна причина, за да търсим произхода им. Къде е била искрата, която е подпалила тези изключителни инженерни постижения? Възможно ли е да придадем на живота изключителна точност? Как може невидимите неща да станат видими? В „Трогателни моменти“ фотографът Manfred Zimmermann отново е интерпретирал възхищението от технологията на печатните преси.“

Календарът на KBA за 2013 има 14 страници и е отпечатан на голямоформатна Rapida 145 и средноформатна Rapida 106 в демонстрационния център на KBA в Радебойл. За да възпроизведе правилно удивителните цветове и композиция на снимките, календарите са били отпечатани със стохастичен растер и високопигментни мастила. Чрез разширеното цветово пространство е постигнато фотографско качество на офсетовия печат. Ефектът е допълнен от прецизно зонално UV лакиране.

Източник: kba.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама