ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Търсенето на интелигентни опаковки ще нараства всяка година

Търсенето на интелигентни опаковки ще нараства всяка година

Вторник, 28 Януари 2014 ( прочетена 1580 пъти)


Очаква се търсенето на активни и интелигентни опаковки да нараства с 8 % на година, което е значително повече от ръста при търсенето на опаковки като цяло. Прогнозата е описана в доклада на изследователската компания Freedonia Group.

Под термина активна опаковка се разбира такава с функции, удължаващи срока на годност на съдържанието (това не изключва и традиционните пасивни защитни функции). Пример за това са опаковките, контролиращи влажността или предотвратяващи окислението на продукта. Интелигентни се наричат тези опаковки, които могат да измерят дадени характеристики, свързани с продукта, например параметри на околна среда.

Авторът на доклада "Активни и интелигентни опаковки" предвижда, че търсенето на този вид опаковки, само в САЩ през 2017г., ще достигне обеми от 1,3 милиарда долара като през това време пазарът ще продължава да расте с около 10% на година.

Експертите очакват увеличение на търсенето на опаковки с индикатори време-температура, които ще са важен фактор за проследяването и контрола на състоянието на продукта в процеса на движение по веригата за разпространение от производителя до потребителя.

Очаква се търсенето на активни опаковки да расте с 5,7% до 2017г. Бързо ще расте и търсенето на т.н газопоглъщащи опаковки, които ще намерят широко приложение както в хранителната, така и в фармацевтичната и козметичната промишленост. Очакваният интерес от страна на фармацевтичната промишленост е свързан със стареенето на населението в развитите страни и разпространяването на хронични заболявания, а също и с ръста на търсене на биологични препарати, чувствителни към състоянието на околната среда.

Предвижда се и голям ръст на абсорбиращите и антибактериалните опаковки.


активни и интелигентни опаковки

 

Източник: www.freedoniagroup.com
Преведе: Радина Дойнова print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама