ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Търсенето на полипропилен в Европа отново се повишава

Търсенето на полипропилен в Европа отново се повишава

Сряда, 25 Септември 2013 ( прочетена 1634 пъти)


След няколко години застой, търсенето на двуосно ориентираният полипропилен (BOPP), на европейският пазар отново започна да расте. За това свидетелства докладът на консултантската фирма PCI Films Consulting.

полипропилен

Западна Европа отговаря за потреблението на три четвърти от произведеният полипропилен, макар, че в последните години се наблюдава и съществен ръст при потреблението в източноевропейските страни.

 Намаляването на търсенето на ВОРР - филмите било съпътствано с повишаване на интереса към други видове полипропилен, като cast или CPP, които се различават по стойност и качество. ВОРР е по-скъп, но в сравнение с СРР той има по-голяма прозрачност, здравина и температурна устойчивост. Също така, той е годен за печат при високоскоростни печатни машини.

Авторът на изготвеният доклад - Стив Хилиам пише: „Структурата на търсене на полипропилен на европейският пазар без съмнение отразява слабостта на ВОРР в Западна Европа. Въпреки това, възвръщането на търсенето на полипропилена, съчетано с постепенното оздравяване на икономиката и увеличаването на обема на потребителите на гъвкави опаковки в Източна Европа, ни дават основание да мислим, че пред европейският пазар на РР има позитивни перспективи“.

От PCI Films прогнозират, че в близките години пазарът на РР в Европа ще успее да  „влезне в строя“, като ВОРР филмите ще останат най-разпространеният вид РР в него. При това, потребителите на СРР също ще продължат да нарастват, макар и не с такава сила както в периода 2007-2012г.

Източник: www.print-forum.ru
Преведе: Радина Дойнова print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама