ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Уеб приложението one2edit позволява редактиране на InDesign документи през интернет

Уеб приложението one2edit позволява редактиране на InDesign документи през интернет

Понеделник, 2 Юли 2012 ( прочетена 2566 пъти)


one2edit позволява изграждане на мрежов издателски работен процес, като дава възможност за редактиране на един файл от отдалечени един от друг специалисти, чрез компютри без инсталиран InDesign.

one2edit

Ако използвате InDesign и работите в екип с хора, които не се намират на едно и също място, one2edit може да ви улесни изключително. Този продукт може да ви помогне да ускорите процеса по редактиране, превод и цялостната подготовка на печатните материали. one2edit е създаден за да помогне на специалистите в областта на маркетинга, дизайна и предпечата да преглеждат, редактират, превеждат съдържание за InDesign от който и да е компютър, без на него да има инсталиран InDesign.

one2edit включва уеб приложение, което позволява на потребителите да редактират файловете от InDesign директно в интернет браузър. С one2edit, професионалисти, които не са дизайнери, например маркетинг мениджъри, преводачи, редактори и други могат да променят документи за InDesign според правила, определени от автора на доокумента.

С помощта на лесни за употреба инструменти, базирани на влачене с мишката, дизайнера може да създаде работни схеми, които определят какви промени могат да правят потребителите. Те могат да се запазват и използват отново. Не се налага програмиране на сложни шаблони. Забележително е, че one2edit може да работи с всичко, което можете да създадете в InDesign. one2edit използва InDesign Server, който обработва документите. Чрез него системата прехвърля промените направени в мрежовия интерфейс на InDesign документа и веднага връща обновена версия на браузъра.

Друго важно приложение на системата е възможността ѝ да поддържа онлайн шаблони. Например, можете да направите шаблони и да дадете достъп до тях на клиентите, които сами да попълват нужното съдържание, като текст или снимки. Така всеки, който има достъп ще може да създаде свой материал със съдържанието, от което има нужда. Тъй като one2edit е базиран на технология с отворени стандарти, той може да бъде интегриран в други издателски системи, бази данни и системи за управление на съдържанието (CMS).

Източник: 1io.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама