ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Управление на изображенията в Quark и Indesign с BigPicture

Управление на изображенията в Quark и Indesign с BigPicture

Вторник, 30 Януари 2018 ( прочетена 819 пъти)


BigPicture е професионален плъгин от Badia Software, който позволява лесно търсене, преименуване и управление на изображения, използвани в програмите за оформление.

Управление на изображенията в Quark и Indesign

 

Информация за изображенията
BigPicture показва всички атрибути на избраните изображения. Това включва приложение, което ги отваря по подразбиране, метаинформация, шрифтове. Получавате и достъп до практични инструменти за преглед на файловете. Те показват пълния път към файла, показват изображение за преглед в пълен размер, позволяват промяна на името, мерните единици и статуса. Получавате и контекстно меню с бърз достъп до популярни задачи само с едно цъкане.

Търсене и свързване на липсващи изображения

Уникалната система за търсене на BigPicture бързо сканира харрдиск, дял или папка за всички липсващи файлове, от които имате нужда. След като плъгинът открие липсващите файлове, можете да обновите няколко от тях или всички само с едно натискане на бутон.

Масово преименуване и свързване

BigPicture имам модул за промяна на имената, който позволява масово да преименувате и автоматично да свързвате файловете с новите имена в документа само с една стъпка. Това е лесен начин да стандартизирате имената на свързаните файлове, да добавите описания, да включите информация за проекта или да отстраните нежелани символи от свързаните файлове.

След като създадете схемата си за наименуване на файловете, BigPicture променя имената на всички изображения във Finder, след което обновява съответните връзки в публикацията ви. Опциите за преименуване, базирано на условия, ви позволява да работите само с имена, които отговарят на определени изисквания или с тези, които са избрани в момента.

Обновяване, подмяна, копиране и извличане на свързани изображения

  • Обновяване на всички променени изображения – в една стъпка, обновява всяка снимка в документа, която има статус, че е модифицирана;
  • Подмяна на връзки – с тази функция можете да смените пътя към избрани снимки от една папка към друга, която съдържа изображения с подобни имена. Така можете бързо да замените версиите с ниска резолюция с тези за печат;
  • Премести, копирай или събери свързаните изображения в папка – с тази функция можете да местите, копирате или събирате снимки от папките, в които се намират оригинално в нови папки и да обновявате връзките в документа.

BigPicture работи с OS X 10.10 и Indesign CC 2018.
Можете да откриете демо версия тук.

Източник: badiasoftware.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама