ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Устройство "печата" букви и изображения на повърхността на водата.

Устройство "печата" букви и изображения на повърхността на водата.

Вторник, 25 Юли 2006 ( прочетена 1546 пъти)


Устройство, което с помощта на вълна "печата" букви и изображения на повърхността на водата, построиха японските изследователи от лабораторията Акишима (Akishima Laboratory).

Уредбата  се състои от 50 генератора на вълни (излъчватели на вибрации), обкръжаващи цилиндричен резервоар с диаметър 1,6 метра и дълбочина 30 см. Генераторите се движат нагоре-надолу и генерират вълни, които се налагат една на друга. В резултат на това възникват множество статични вълни, служещи в качеството си на пиксели.

Устройството е способно да покаже цялата латинска азбука и няколко прости йероглифа кандзи. Всяка буква или картинка остава на водната повърхност за много кратко време, затова може да се възпроизвеждат последователности от символи на всеки 3 секунди.

В лабораторията Акишима са създавани подобни устройства и по-рано, но е имало трудности с правите линии (като при буквата "K"). Освен това e трябвало до 15 минути за въвеждането на даннни за всяка буква.

Сега подобрените алгоритми, основани на функцията на Бесел, решиха проблема с правите линии и съкратиха въвеждането до 15-30 секунди на символ.

Учените очакват, че тази технология ще намери приложение в развлекателната индустрия: "вълнови дисплей" в комбинация със звук, светлина и фонтани това би могло да се види в парковете и хотелите.

По информация на http://www.membrana.ru


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор ламинираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Щанцьор (Хайделберг цилиндър)
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама