ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Хакнаха Adobe

Хакнаха Adobe

Понеделник, 7 Октомври 2013 ( прочетена 1805 пъти)


В края на миналата седмица се разпространи по медиите информация за забележете "компрометирането" на почти 3 милиона акаунта.

Хакнаха Adobe

Важна и лична информация на милиони потребители е била подложена на риск. А какво значи това? Не мога да разтълкувам думи като "компроментиране", "изтичане", "подложена на риск". Положена на риск, значи ли че вече са я откраднали? Колкото и PR-ите на компанията да се опитват да замажат положението, че всичко е под контрол и засегантите ще получат някаква компенсация, толкова си проличава грешният път, по който е тръгнала тази иначе голяма компания. Бил изтекъл накакъв код на  Adobe Acrobat, ColdFusion и ColdFusion Builder.

На кой му пука?

Клиентите вече са загубили доверие в компанията, най-малкото в това как ще платят следващия път с кредитна карта и ще са сигурни, че номерът им няма да се появи в някой китайски сайт.

С годините Adobe се превърна в съществен фактор и хегемон в много софруерни области и най-вече в графичната индустрия, но забравиха нещо важно. Не е важно колко велик софтуер сте направили, а  клиентите ви и отношението ви към тях, защото точно те ви правят толкова големи, колкото сте.

Adobe, не се дръжте с клиентите си като с бавноразвиващи се!

Остава и отворен въпросът, има ли смисъл към преминаването към облачния CC, след като бурно рекламираната му сигурност се оказа мит, още ден след официалното му представяне. Освен това за много области е абсолютно неоправдан, какъвто и да е ъпгрейд от много версии насам. Въпреки това се тиражира масова заблуда, че е наложително преминаването към CC и то сега, защото ще изпуснете последния влак. В България например, много печатници или рекламни агенции купуват, за да не ги помислят за изостанали.

Много потребители по форуми, свързани с графичната индустрия и печата, коментират че ще си останат на старите офлайн версии, като ще изискват от дизайнерите (които са основните любители на новите версии) само PDF, за да могат да работят без да им се налага да отварят файлове от нови версии. Това е приложимо обаче до време.

Написа: Пламен Давидов
print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама