ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Хартиена бутилка за вино от GreenBottle

Хартиена бутилка за вино от GreenBottle

Сряда, 20 Юни 2012 ( прочетена 5077 пъти)


Британската компания за екологични опаковки подписа договор за производство на бутилки за вино, направени от хартия, с производителя Kingsland Wines.

Хартиена бутилка за вино от GreenBottleХартиената бутилка тежи едва 60 грама, стъкленият и еквивалент е 400 грама. Хартиените бутилки са направени от 100% биоразградима хартия и имат капачки на винт. Очаква се да се появят на пазара във Великобритания през юли. Подобно на проекта на GreenBottle за хартиени бутилки за мляко, пуснат миналата година, продуктът на компанията е изработен чрез съчетаване на влакна от мека и твърда дървесина, съчетани с добавки, които да ги направят водоустойчиви.

Хартиената опаковка се произвежда чрез патентован процес, наречен „моделиране на целулозата чрез термоформоване “. Тя съдържа пластмасова обшивка, която според компанията използва едва една трета от количеството материал, който се влага в традиционните пластмасови бутилки. За производството на бутилките са разработени специални машини, които могат да произвеждат по около 5 броя в минута.

Повърхността на бутилките е годна за различни типове печат, които са подходящи повърхности със заоблена форма и текстура, например ситопечат. Те могат да бъдат декорирани и чрез залепване на етикети. Основателят и собственик на GreenBottle Martin Myerscough каза, че компанията може да произвежда до два милиона бутилки годишно. Той добави: „Не виждам защо тази идея да не е наистина успешна. Хората се смееха когато капачките на винт (за бутилки вино) се появиха на пазара преди пет години, а вижте колко голям пазарен дял имат в момента.“

Източник: greenbottle.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама