ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Хартия направена от маслини

Хартия направена от маслини

Вторник, 30 Април 2013 ( прочетена 1437 пъти)


Производителите на хартия Favini пуснаха на пазара нов продукт - хартия направена от различни органични остатъци, като части от маслини, бадеми, зърна от кафе и пр.

maslini

Новата гама хартии е наречена Crush. От Favini заявяват, че “Тя се отличава от всички останали хартии на настоящия пазар, благодарение на  органичните продукти използвани за създаването и. Тези остатъчни материали заместват 15% от дървесната целулоза използвана до сега.”

От компанията обявиха още, че за изработването на специалната хартия са използвали остатъците от царевица, цитрусови плодове и киви, маслини, бадеми, пшеница, лешници и кафени зърна. Като са почерпили от природните продукти вдъхновение за да създадат гама от красиви, модерни цветове.

Crush може да се използва за различни цели, включително за изработването на луксозни хартиени пликове, опаковки и етикети.

Oт Favini заявиха, че „тази хартия носи нов живот на органичните остатъци, които обикновено се използват като добавки (пълнители) в храни за животни и торове или просто се изхвърлят в депа за отпадъци.“

Хартията Crush е сертифицирана по FSC и съдържа 30% рециклирани влакна.

Crush се предлага в седем цвята, като всеки цвят е свързан с една от седемте суровини, от които е изработена хартията (царевица, цитрусови плодове и киви, маслини, бадеми, пшеница, лешници и кафе).  Освен това потребителите ще могат да избират между четири грамажа (120, 200, 250 и 300 гр).

Източник: printmediacentr.com
Превод: Радина Дойнова


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

ПЕЧАТАР МАЛЪК ФОРМАТ
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама