ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Хвани цвета с Nix Color Sensor

Хвани цвета с Nix Color Sensor

Четвъртък, 14 Ноември 2013 ( прочетена 1618 пъти)


Светът е пълен с източници на цвeтни вдъхновения, но как да ги уловим и да ги използваме? Камерата на смартфона предлага да носите навсякъде това удобство. А калибриран скенер или дори колориметър ви предлага точност. Няма ли да е страхотно, ако бихте могли да комбинирате двете?

Идеалното решение би било малък скенер, който можете да носите в джоба си, който би могъл да улавя светлината около вас и да предложи собствено неутрално осветление. Тогава устройството ще трябва да може да прехвърля сканираните изображения към вашия компютър или мобилно устройство, така че да можете да трансформирате тези цветове в мастила, бои и др. О, да и трябва да ви кажем къде да отидете, за да си получите тези продукти. 

Заразителна мечта, нали? Такова нещо обаче не съществува... все още.В действителност, компанията Nix Color Sensor обещава да направи всичко това, дори и повече. Развитието на Nix се финансира от платформата Kickstarter и екипът й са получили двойно по-голямо финансиране от заложената първоначална сума от 35 000 долара.За да използвате Nix просто трябва да го поставите срещу какъвто и да е предмет и да натиснете Scan чрез приложение, инсталирано на вашия компютър, IOS или Android устройство.След като сте сканирали цвета, можете да го запишете като мостра в библиотеката на приложението, да добавяте бележки и да изберете от няколко вида приложения в реалния свят като боя за боядисване на интериорни стени, маслени бои, грим, акварелни бои, бои за дърво, или автомобилни бои.

След като изберете желания от вас продукт, приложението ви позволява да изберете конкретна марка и дори ви дава направления до най-близкия магазин, където можете да си купите продукта в избрания цвят.Създателите на Nix са реализирали много, сериозни и съчетани начини за използване на устройството. Един от не така сериозните, но много полезен начин е да определите кога бананът в магазина е напълно узрял.


Източник: www.creativepro.com
Написа: Десислава Тодороваprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама