ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Хибридно довършване – отговорът на Muller Martini на променящия се пазар

Хибридно довършване – отговорът на Muller Martini на променящия се пазар

Сряда, 8 Май 2019 ( прочетена 642 пъти)


Увеличаващото се търсене на ултракъси тиражи, персонализирана продукция, фотокниги и книги по заявка означават, че много печатници преминават към дигитални системи за печат и довършване.

 

Дигиталните процеси са съобразени от Muller Martini с потребността от персонализация и адаптирани към късите тиражи.


Пълното преминаване на процеса от офсет към цифров печат не е ефективна възможност за всички. Затова тенденцията е към постепенни инвестиции в дигитален печат. Това често води до ситуация, в която компанията използва и двата типа процеси. Довършителни системи, които могат да се справят и с двете печатни решения са правилното решение в подобни ситуации. Хибридните решения съчетават предимствата на дигиталният и офсетов печат и позволяват на печатниците да реагират бързо и лесно на промените в търсенето.


Висококачественият печат среща персонализацията
Компаниите с широка клиентска база, която държи на високото качество, в миналото нямаха желание да въвеждат цифрови системи. В същото време, оборудването е оптимизирано само за един от двата типа процеса.


Хибридното довършване предлага нови възможности за съчетаване на двата типа печат. Така гъвкавостта и индивидуализирането се съчетават с изпитаното и доказано качество.


Какви са предимствата на интегрирано хибридно решение
Днес, компаниите, които бяха специализирани в офсетов печат често преминават към дигитални преси без да обмислят процеса и работния  поток. Това води до необходимост от ръчни намеси в довършването и печата, а това губи време. Това удължава времето за производство, повече грешки и влагане на излишни усилия и време.


За да бъде описа довършителният процес като „хибриден“, той трябва да позволява високо ниво на гъвкавост по отношение на формата, висока степен на автоматизация за бърза подготовка, но и да гарантира високо качество. Два примера за такива машини са системата за книги с мека подвързия Vareo и тристранният нож InfiniTrim.


Примерът с клиента на компанията Printondemand-worldwide, илюстрира резултата от съвременните довършителни решения. Броят необходими стъпки е намален с до 60%, което води до удивително увеличение на производителността. Намаляването на ръчните дейности води до оптимизиране на използването на оборудването и повишена ефективност. Благодарение на това този тип инвестиции се изплащат много по-бързо.


Потребителят на Muller Martini от САЩ  DS Graphics описва своята система за телово шиене Primera Digital като „индивидуално решение“. Всъщност, модулната концепция позволява персонализирана конфигурация, която е хибридна в два аспекта. Primera Digital позволява ефективно изпълнение на конвенционални (големи) поръчки, както и на персонализирани, дигитално отпечатани продукти в различни комплекти, оптимизирани за изпращане по пощата. Индивидуалното, цифрово отпечатано съдържание се съчетава с офсетово съдържание, което не е персонализирано, за да създаде хибриден краен продукт. Това води до значително повишаване на ценовата ефективност.


Запазване на всички възможности
Хибридните системи, обаче, имат предимства не само в гъвкавостта, която им е нужна, за да отговорят на променящите се изисквания на съвременния пазар. Те оставят всички възможности достъпни, за да могат печатниците да реагират бързо и ефективно на бъдещите тенденции и нови технологии. Благодарение на гъвкавостта на аксесоарите, оборудването може да бъде конфигурирано така, че да отговаря на потребностите на потребителя или чрез добавяне на нови модули да изпълнява нови функции в различна производствена среда.


Освен това системата за управление на работния поток Connex свързва производствените решения със системите от по-високо ниво с помощта на стандартен интерфейс. Продуктите и услугите на Muller Martini поддържат създаване на изцяло интегрирани решения за довършване, която да позволи максимална гъвкавост в близкото и далечното бъдеще.

 

Източник: Пресинформация на Muller Martini
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама