ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Холографските изображения са новият хит в опаковките

Холографските изображения са новият хит в опаковките

Четвъртък, 11 Февруари 2016 ( прочетена 1636 пъти)


Използването на холографски изображения в опаковките се превръща в една от тенденциите на 2016 година.

package

Новите технологии и филмови покрития непрекъснато променят границите, като позволяват създаването на привлекателни за потребителя визуални ефекти в опаковките. По този начин, освен за предпазване от фалшифициране, те могат да се ползват и като метод за разграничаване между различните марки.

package2

Различни производители по света вече налагат новата тенденция, като основно заинтересовани от тази възможност са фармацевтичните, козметични и хранителните компании. Освен различните триизмерни изображения, които могат да се създават, за производството на опаковки се използват също специални мастила и техники за печат. От друга страна холографските изображения са подходящи, както за гъвкави, така и за твърди опаковки. Те могат да бъдат изработени под различна форма – фолиа, етикети, холограми и други. Същевременно холографските решения стават все по-достъпни и това е основната причина да се срещат върху опаковките на все по-масови продукти (например върху почти всяка марка паста за зъби).

package3

Корейската компания Jinsung SNT дори създаде холограмен продукт, наречен Nanogram HiMax, който има десет пъти по-висока резолюция, отколкото конвенционалните холограми. Това позволява много по-ярки и по-ясни 3D изображения. По-интересното е, че този тип холограми са напълно рециклируеми.

Интересен е и опитът на първата в латинска Америка компания производител на холограми Dixie Toga. За да покажат своята услуга те трябва да намерят подходящ начин за това, като не изключват никой потенциален клиент. В същото време те няма конкретен продукт. Ето защо създават празна опаковка, но със специални холографски фолиа и по този начин успяват да представят своя продукт по един новаторски и нетрадиционен начин.

Източник: blog.drupa.com

Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама