ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Четири нови широкоформатни принтера Epson за University of Huddersfield

Четири нови широкоформатни принтера Epson за University of Huddersfield

Петък, 22 Март 2013 ( прочетена 1610 пъти)


Университетът в Хъдърсфилд получи доставка от 4 нови широкоформатни принтера Epson Stylus Pro с воднобазирани пигментни мастила.


epson

Причината за поръчката е увеличения обем на печатните услуги, от които се нуждаят студентите от катедрата "Изкуство, дизайн и архитектура".

В тази катедра се обучават студенти по специалностите Архитектура, Сървеменно изкуство, Графичен дизайн, Илюстрация, Продуктов дизайн, Мода и текстил и Фотография.

Джордж Стюарт, ИТ специалист в Принт Бюрото към катедрата, коментира:
"Ние и досега използвахме принтери Epson, включително 64 инчовия модел Stylus Pro 11880, за да отпечатваме заданията, курсовите и дипломни работи на студентите. Принтерите работят добре, черно-белият и цветен печат са с превъзходно качество и обслужването им е лесно. Но с увеличаване на обемите за печат се наложи да инвестираме в още техника. Разгледахме и други марки, но в крайна сметка взехме решение да продължим да работим с Epson. Това е марка, на която вярваме и от която ни е впечатлила с надеждността и рентабилността на принтерите."

Ръководството е взело решение да инвестира в четири нови широкоформатни принтера Epson - два 9-цветни, 24-инчови Epson Stylus Pro 7890, един 11-цветен, 24-инчов Epson Stylus Pro 7900 и един 9-цветен, 44-инчов Epson Stylus Pro 9890. Всички машини предлагат идеалната комбинация от прецизно цветовъзпроизвеждане, висока скорост и възможност за печат на медии с дебелина до 1.5 мм, включително гланцови фото-хартии, матови и текстурирани арт-хартии, матови хартии за чертежи, дебели "бордове" за макетиране и визуализации на архитектурни проекти и дори обикновена хартия.

epsonepson

Принт Бюрото, намиращо се в Технологичната сграда на Университета, работи от понеделник до петък и покрива нуждите от широкоформатен печат на около 2800 студенти. "Натоварването при нас зависи от момента", казва Джордж. "Има определени периоди, когато сме изключително натоварени - това са изпитните сесии, моментите за предаване на курсови и дипломни работи и т.н."

Студентите предават PDF, JPEG или TIF файлове, които след това се отпечатват през Photoshop или InDesign на някой от принтерите Epson. "Качеството на печат за графики, чертежи и фотографии е от голямо значение за нас и нашите студенти", продължава Джордж. "Принтерите Epson ни позволяват да печататаме на широка гама от медии и са най-подходящите за работата, която ние вършим - от прецизни чертежи, през постери и банери, до тапети - ние можем да отпечатаме всичко това!"

Използването на 9-цветните Epson UltraChrome K3 и 11-цветните Epson UltraChrome HDR мастила, осигурава на принтерите EPson StylusPro най-широкото цветно пространство на пазара, с плавни преливания и фото-реалистично качество на изображението. Трите плътности черно - стандартно фото или мат черно, средно черно и светло черно - гарантират впечатляващ черно-бял печат, с перфектен сив баланс в целия тонален диапазон и висок контраст. В комбинация с печатащата глава от последно поколение Epson MicroPiezo TFP, с 360 дюзи на цвят, резултатът е бърз печат, изключителна детайлност, нежни полутонове - идеалните машини за арт, фотографски или CAD приложения.

epson

Мартин Джонс, маркетинг мениджър от ProGraphics дивизията на Epson казва: "Интересно е да се наблюдава как студентите и персоналът на университета използват своята "флотилия" от Epson Stylus Pro принтери за най-различни приложения, върху разнообразни медии. Не само, че принтерите им осигуряват първокасен цветен и черно-бял печат, но освен това ги правят много продуктивни, като същевременно запазват разходите на подобаващо за учебно заведение ниво."

epson

В България повече информация за широкоформатните принтери Epson StylusPro, Epson SureColor-T (воднобазирани, арт, фото, CAD/GIS, POS, Proof), Epson SureColor-S (солвентни, за рекламен печат) и Epson SureCOlor-F (индустриални сублимационни) можете да получите от екипа на FACTOR.BG - официален дистрибутор и сервиз на EPSON в България:
www.factor.bg
info@factor.bg
тел.:0896 738700print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама