ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Шрифтове на корем: Typekit за настолни приложения ще стане част от Creative Cloud

Шрифтове на корем: Typekit за настолни приложения ще стане част от Creative Cloud

Неделя, 26 Май 2013 ( прочетена 1637 пъти)


Това значи, че потребителите на CC скоро ще имат възможността да разглеждат, търсят, свалят и инсталират шрифтове за всяко приложение, включително и за тези, които не са част от абонаментната услуга на Adobe.

Typekit

Тази новина беше пропусната от много хора в светлината на цялостно преминаване на абонаментен план за новото поколение решения на Adobe. Всъщност става дума за добавяне на доста полезна възможност. В момента шрифтовете от Typekit могат да се използват само онлайн и само в приложенията от CC. Това ще се промени през следващия месец, когато първите 175 гарнитури от седем компании ще могат да се свалят. Това ще позволи на потребителите да разглеждат, търсят и свалят шрифтове, които могат да използват във всяка програма,включително такива, които не са част от облачната услуга на Adobe.

В случай, че прекратите абонамента си в Creative Cloud, свалените шрифтове ще станат неактивни и няма да можете да ги използвате без да ги купите или подновите абонамента си. Всеки от шрифтовете в Typekit може да се купи и отделно, така че обвързването с Creative Cloud не е наложително.

Друго, което трябва да се има предвид е, че копирането на тези шрифтове е забранено. Тоест, ако опитате да пакетирате Indesign файл и да го изпратите, нещата няма да се получат. Дори получателят да е абонат на Creative Cloud, той ще трябва да изтегли собствени копия на шрифтовете. Включването на шрифтовете от Typekit в PDF и ePUB е разрешено. Потребителите, които искат да използват шрифтовете от Typekit, но не и Creative Cloud имат възможност да се абонират само за тази колекция.

За да видите как работи версията на Typekit за настолни приложения вижте видеото от Adobe:Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на широкоформатна дигитална маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист по системи за управление на к...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама