ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Шрифтове на корем: Typekit за настолни приложения ще стане част от Creative Cloud

Шрифтове на корем: Typekit за настолни приложения ще стане част от Creative Cloud

Неделя, 26 Май 2013 ( прочетена 1954 пъти)


Това значи, че потребителите на CC скоро ще имат възможността да разглеждат, търсят, свалят и инсталират шрифтове за всяко приложение, включително и за тези, които не са част от абонаментната услуга на Adobe.

Typekit

Тази новина беше пропусната от много хора в светлината на цялостно преминаване на абонаментен план за новото поколение решения на Adobe. Всъщност става дума за добавяне на доста полезна възможност. В момента шрифтовете от Typekit могат да се използват само онлайн и само в приложенията от CC. Това ще се промени през следващия месец, когато първите 175 гарнитури от седем компании ще могат да се свалят. Това ще позволи на потребителите да разглеждат, търсят и свалят шрифтове, които могат да използват във всяка програма,включително такива, които не са част от облачната услуга на Adobe.

В случай, че прекратите абонамента си в Creative Cloud, свалените шрифтове ще станат неактивни и няма да можете да ги използвате без да ги купите или подновите абонамента си. Всеки от шрифтовете в Typekit може да се купи и отделно, така че обвързването с Creative Cloud не е наложително.

Друго, което трябва да се има предвид е, че копирането на тези шрифтове е забранено. Тоест, ако опитате да пакетирате Indesign файл и да го изпратите, нещата няма да се получат. Дори получателят да е абонат на Creative Cloud, той ще трябва да изтегли собствени копия на шрифтовете. Включването на шрифтовете от Typekit в PDF и ePUB е разрешено. Потребителите, които искат да използват шрифтовете от Typekit, но не и Creative Cloud имат възможност да се абонират само за тази колекция.

За да видите как работи версията на Typekit за настолни приложения вижте видеото от Adobe:Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама