ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet „Сикстинската капела на Ротердам“ е създадена с Wasatch SoftRIP

„Сикстинската капела на Ротердам“ е създадена с Wasatch SoftRIP

Сряда, 2 Юли 2014 ( прочетена 1085 пъти)


Изображението на тавана във формата на арка с площ 11 000 кв. м е отпечатано чрез сублимационна технология върху отделни метални панели.

Сикстинската капела на Ротердам

 

Сградата е арка във формата на подкова с уникален таван, който е наречен „Сикстинската капела на Ротердам“. Зрелищният проект е реализиран от компанията TS Visuals с помощта на Wasatch SoftRIP.

Сикстинската капела на Ротердам

Ротердамският пазар ще включва уникални щандове за пресни продукти, пазари за храна, кафенета, училище по готварство и над 200 апартамента. Произведение на изкуството с площ 11 000 кв. м. ще покрива уникалният таван във формата на арка и ще се вижда от целия пазар. TS Visuals са се обединили с холандския художник Arno Coenen, който е автор на рисунката, наречена „Рогът на изобилието“, която създава илюзията, че човек гледа към небесата, от които падат храни и цветя.

Производството на шедьовър с подобни размери не е лесна задача. Таванът на сградата е покрит със серия метални панели със сублимационен печат. Панелите и покритието им са разработени от TS Visuals. Всеки панел е лек и гъвкав с високо гланцово покритие, върху което не може да се рисува със спрей и е устойчив на надраскване. Общо 4000 панела са били сублимирани, за да покрият арката на залата, за да се постигне почти триизмерен ефект при разглеждане на картината.

Постоянно възпроизвеждане на цветовете

С проект с тези размери, за TS Visuals е критично да постигне постоянно възпроизвеждане на цветовете с всеки сублимиран панел. Управлението на цветовете на Wasatch SoftRIP позволява това. С функциите на SoftRIP Color Atlas Generator и Spot Color Replacement, TS Visuals са успели да възпроизведат допълнителни цветове и с лекота да възпроизведат желания цвят на металните панели. Крайният резултат е точен, висококачествен цвят. „SoftRIP е надежден и ни даде инструментите, от които се нуждаем, за да отпечатаме цвета, който желаем, всеки път, без проблеми,“ каза Vincent Post, търговски съветник на TS Visuals.

Ефективен работен процес

С помощта на инструментите на SoftRIP, TS Visuals са успели лесно да разделят огромният проект за печат на отделни метални панели.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Началник смяна
гр. Пловдив
фирма БУЛВЕСТ ПРИНТ АД

Водачи на машини за полагане на пътна ма...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на режещ плотер
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама