ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet „Факторът Pringles“ и рециклирането на опаковки

„Факторът Pringles“ и рециклирането на опаковки

Понеделник, 22 Май 2017 ( прочетена 1402 пъти)


Британската асоциация по рециклиране посочи печатни продукти, които според нея са „злодеите“ в света на рециклирането.

тубус, опаковка

 

Pringles, компания, която е собственост на Kellogg's е посочена специално в реч, на изпълнителния директор на асоциацията по рециклиране, Simon Ellin на конференция през миналия месец. Според Ellin най-големите проблеми възникват при използване на различни материали в една опаковка. Той посочи „прингълизацията“ на опаковъчната индустрия като основен проблем.

„Кой идиот е направил дизайна на това, от гледна точка на рециклирането?“ е запитал той на конференцията, цитиран от Press Association. „Имаме картонен тубус, метално дъно, пластмасов капак. Факторът Pringles – във фазата на дизайна трябва да поправим това. Нещата, които слагаме в кошовете си за рециклиране, трябва да могат да се рециклират. Трябва да се отървем от фактора Pringles.”

Освен Pringles, Ellin също така посочи Lucozade като „злодей номер две,“ защото бутилките на компанията са толкова объркващи за компютъризираните скенери, че се налага да се вадят на ръка от конвейера за рециклиране, както и бутилките за почистващи препарати, черните пластмасови тарелки, използвани от супермаркетите и опаковките на уиски.
Според BBC, говорител на Pringles е коментирал: „Всички елементи на опаковката на Pringles могат да служат за бариера, за да запазят (чипса) пресен. Това значи по-дълъг срок на годност и намалява разхищенията на храна.”

Lucozade коментираха, че осъзнават отговорността си по отношение на околната среда и са намалили използването на пластмаса в бутилките си с 540 тона през миналата година. Говорител добави: „Ние приветстваме всяко технологично развитие, което подпомага тези амбиции.“

Източник: theguardian.com, bbc.co.uk
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама