ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Muller Martini инсталира първата система SigmaLine в Азия

Muller Martini инсталира първата система SigmaLine в Азия

Сряда, 15 Февруари 2012 ( прочетена 1583 пъти)


Компанията от Донггуан China Translation & Printing Service Ltd. (CTPS) е първият графичен бизнес в Азия, оборудван с цялостна система за производство на книги SigmaLine от Muller Martini. CTPS осигурява изгодно производство на книги с меки подвързии дори и в малки тиражи.

„Защо да пропиляваме знанието?” – този риторичен въпрос е на корицата на най-новата брошура на CTPS. В нея компанията информира клиентите си за разнообразните възможностите за производство на книги чрез цифров печат. Доскоро минималният тираж за производство на книги с меки подвързии чрез офсетов печат беше 1 000 броя. „С новата ни SigmaLine, целта ни е да предлагаме значително по-малки тиражи”, подчерта Gladys S. M. Lee, заместник-управител на компанията.

Според John D. Currie, глобален бизнес директор, от известно време е имало ясни сигнали от клиентите на CTPS, че те „искат да намалят ненужните количества продукция в складовете и затова желаят оптимизиране на производството на къси тиражи”. Според John D. Currie, CTPS налага тенденции в графичната индустрия: „Имаме млад изпълнителен директор и продължаваме да имаме изненадващи и нови идеи”.Естествено, преди да инвестират в SigmaLine, Gladys S. M. Lee и John D. Currie са пожелали да видят системата за производство на книги на Muller Martini в действие. За целта те са посетили Европа. Има стара китайска поговорка, каза Gladys S. M. Lee, „Тя гласи: „Да видиш е да повярваш” и това, което видяхме в Европа определено ни убеди.”

Премиера със 150 гости
През пролетта на миналата година беше проведена азиатската премиера на SigmaLine. На нея имаше около 150 гости, поканени от CTPS, Muller Martini и HP. Посетителите също бяха убедени в качествата на системата. Многото посетители от Китай, Тайван, Япония, Корея, Сингапур, Австралия и други държави от югоизточна Азия едва са повярвали на очите си. „Те за пръв път виждаха в действие цялостна поточна линия за производство на книги, отпечатани чрез цифрова технология”, каза управителният директор на Muller Martini Хонг Конг.Посетителите получиха възможност да видя в детайли работата на SigmaLine, докато системата произведе „Бюлетин за великия Китай”, публикуван от Muller Martini Хонг Конг. Бюлетинът бе отпечатан и завършен автоматично. След това беше показан на изложението Print China, което също беше проведено е Донггуан. Там изданието привлече интереса на аудиторията.

CTPS планира да използва новата производствена линия, за да произвежда три милиона книги годишно. Очаква се тиражите им да бъдат между 50 и 1 000 броя – предимно издания за училищата. CTPS е компания, основана през 1964 в Донггуан и в момента използва 26 печатни машини, с които отпечатва около 12 000 тона хартия годишно. Компанията произвежда и книги с твърда подвързия, чрез няколко машини за шиене Ventura и две линии Diamant от Muller Martini.

„Connex наклони везните”
Техниката, с която разполага CTPS включва цифрова печатна машина HP T300, SigmaFolder, SigmaCollator, SigmaBuffer, SigmaBinder, SigmaTower, SigmaTrimmer и SigmaControl. Фабриката заема почти 50 000 кв. м., служителите ѝ са около 1 000.

Според John D. Currie, основният елемент на системата е софтуера за управление на работния процес Connex. „Системата Connex е толкова лесна за употреба, колкото и цялата SigmaLine. Тя беше предложението, което наклони везните в полза на решението на Muller Martini”, каза глобалният бизнес директор на China Translation & Printing Service Ltd.

Connex гарантира безпроблемното взаимодействие на всички модули. Connex осъществява комуникацията между всички използвани машини и осигурява високо ниво на сигурност по време на производството. Решението генерира нужните инструкции за всички системи и улеснява подреждането групирането и планирането на поръчките. Това са незаменими качества, които ще стават все по-важни с нарастването на дяла на късите тиражи.

Източник: пресинформация от Muller Martini
Превод: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на офсетова машина формат 50х70
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор Дигитални машини
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Акаунт за обслужване на клиенти
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама